x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Balanta

Horoscop 2014: Balanta

05 Ian 2014   •   17:50
Horoscop 2014: Balanta



Cu Jupiter in casa faimei, reputatiei si carierei, pana pe 16 iulie, inca beneficiezi de tot suportul necesar pentru inflorirea si dezvoltarea acestor arii de viata. Aici investesti cea mai mare parte din energia ta, mai ales ca vei fi destul de ocupat cu a face fata tuturor oportunitatilor si ocaziilor care apar.

Expansiune, crestere
Totusi, recomandarea mea este sa –ti iei  exact atat cat poti duce, altfel iti va scadea randamentul, iar rezultatele vor avea de suferit. Chiar daca este un prilej de care e bine sa profiti, avand in vedere ca Jupiter vine o data la 12 ani in aceasta zona a horoscopului tau general, totusi incearca sa pastrezi in echilibru toate aspectele vietii tale.
Una peste alta, anul acesta iti aduce recunoastere si o incununare a muncii si efortului depus, cum nu ai mai experimentat pana acum niciodata. Asta nu se va intampla fara efort, stradanie si uneori neliniste sau stress, avand in vedere ca vor fi perioade in care vei avea de gestionat tensiuni, chiar conflicte in sfera profesionala si familiala (ianuarie, februarie, aprilie). Cumva vei fi nevoit sa-ti renegociezi pozitia in familie si in cariera, sa echilibrezi cele doua aspecte ale vietii tale, sa raspunzi unor cereri din partea celor dragi, fara a neglija insa proiectele aflate in derulare.
Dupa 16 iulie, cand Jupiter se va fi instalat in Leu pentru un an de zile, zona carierei este eliberata, si de data aceasta te concentrezi mai mult asupra imbogatirii vietii sociale, relatiilor de prietenie, activitatilor de grup, proiectelor umanitare, promovarii. Acum e momentul sa creezi relatii numeroase, sa intalnesti sustinatori, sa-ti promovezi munca, ideile si/sau afacerea, atragand astfelun numar tot mai mare de clienti.
E si momentul in care poti incepe colaborari inedite, parteneriate pe alte baze decat pana acum si chiar o relatie sentimentala pornita dintr-o prietenie.

Restrictii, probe, lectii
Probele vin, ai ghicit, prin influenta lui Saturn, care din 2012 se afla in sectorul banilor si stimei de sine, resurselor interioare si bagajului de talente si daruri pe care le poti impartasi lumii. Saturn te invata, pana in 2015, cum sa revii la simplitate, cum sa adopti metode mai eficiente de gestionare a resurselor, cum sa faci economie din toate punctele de vedere. Cu alte cuvinte, Saturn este acolo pentru a-ti arata ca ai destul mereu si ca nu ai de ce sa-ti faci griji. Apoi, te face constient de faptul ca doar egoul te duce in eroarea de a crede ca nu e de ajuns pentru toata lumea si in special pentru tine, ca ai nevoie de mai mult si mai repede sau ca exista o norma de facut, un set de realizari de natura materiala pe care sa le bifezi.
Asadar, e o perioada numai buna pentru vindecarea de niste frici nejustificate, de ramasite ale unor experiente trecute care functioneaza ca niste fantome si iti produc anxietate (de exemplu, daca in trecut, eventual in copilarie, ai fost intr-o situatie financiara precara, ai ramas cu teama asta si faci alegeri in functie de ea, in loc sa le faci din libertatea de a fi cine esti).
Una peste alta, Saturn te invata “trucuri” de “supravietuire”, in sensul ca descoperi solutii despre care habar nu aveai pana acum, si care te vor ajuta sa-ti creezi un oarecare confort al stabilitatii si securitatii financiare.
Se pare ca, de data asta, nu te mai poti baza pe altii, ci va trebui sa faci apel la propriile resurse, la simtul tau practic, la calitatile si abilitatile tale. Astfel, inveti sa nu mai depinzi de altii, ci sa stai pe propriile picioare si sa te ancorezi in interiorul tau, si nu in exterior cautand bucuria si satisfactia in bunuri sau realizari materiale.

Inovatie, schimbare, surprize
Aici este specialitatea lui Uranus, care din 2011 se afla in Berbec si va ramane acolo multi ani, pana in 2019. De atunci, segmentul relatiilor si al parteneriatelor a devenit tot mai instabil, supus schimbarilor bruste si neasteptatului. Asta se va intampla si in acest an, mai ales ca toate bratele crucii cardinale sunt activate in prima parte a anului (Marte in Balanta, Jupiter in Rac, Venus (ianuarie) si Pluto in Capricorn, Uranus in Berbec). Asadar, nici nu poate fi prevazuta dimensiunea schimbarii posibile in acest an, nu doar in relatii, ci si legat de familie, cariera si, mai ales, personalitate si atitudine.
Partenerii de care esti atras acum, fie ca vorbim de relatii intime sau de relatii profesionale, sunt oamenii independenti, liberi, originali, nonconformisti si inteligenti. Acestea sunt criteriile care-ti ghideaza alegerile acum.
Sunt posibile rupturi bruste, schimbari socante peste noapte sau chiar intr-o clipa. Oameni care pleaca din viata ta si oameni care apar de nicaieri, pentru a te insoti in calatoria ta aici.
Lectia cea mai importanta acum este aceea de a renunta la orice forma de control, dependenta si posesivitate. E destul de greu pentru o Balanta, sa ofere libertate totala oamenilor de langa ea, insa cu cat asimilezi mai repede si mai usor aceasta lectie, cu atat vei avea mai multa usurinta si bucurie in relatii, de acum incolo. Cu cat te vei deschide mai mult in fata necunoscutului si te vei lasa surprins, cu atat mai mare este potentialul de evolutie personala si de crestere a nivelului de constienta.

Transformare profunda, imputernicire
Pluto este prezent in zona sufletului, caminului, radacinilor, relatiei cu parintii si cu locurile natale, patrimoniului, securitatii emotionale, trecutului. Din 2008 ti-a tot adus transformari in aceste privinte, iar anul 2014 nu este mai prejos, ci poate fi chiar mai intens, avand in vedere aspectul numit “cruce cardinala” precum si cuadraturile pe care planeta inca le formeaza cu Uranus si in acest an, de doua ori (aprilie si decembrie). Asadar, schimbarile sunt prezente, si ele tin fie de mediul casnic, fie de familie, de locuinta si avere.
Dar, cele mai importante schimbari tin, de fapt, de personalitatea ta care se dizolva si se reinventeaza in acest an, prin renuntarea la cat mai multe limite si la a forta lucrurile. Tot ce traiesti ca schimbare radicala sau piedica exterioara, ete de fapt pentru a invata sa fii cat mai in profunzimea fiintei tale, cu o credinta tot mai intarita si constient de puterea ta personala, dincolo de tot ce aparent iti da putere.
E timpul pentru vindecarea radacinilor, pentru eliberarea si transformarea unor emotii toxice, prin iertare si compasiune. Acum te poti rupe de trecut, binecuvantandu-l asa cum a fost si fiind recunoscator pentru tot ce ti-a daruit ca experienta. E vremea sa mergi mai departe, liber de poverile pe care le-ai dus in spate si de suferinta pe care ai tot tarat-o dupa tine, cu povesti cu tot.  E momentul vindecarii si recepatarii puterii. Putere care vine din tine si nu din afara ta, vine din cine esti tu, este puterea divina, si nu din invelisurile, povestile, asteptarile sau dovezile celorlalti de iubire.

IUBIRE SI RELATII
Uranus este raspunzator pentru atmosfera relationala, mai ales daca ne referim la relatii apropiate sau oficiale. El aduce factorul surpriza in acest segment de viata, astfel ca orice deine posibil. Unele Balante pot debuta in casnicie, altele isi pot schimba atitudinea si pozitia fata de partener dorindu-si mai multa libertate si independenta, iar altele pot decide sa rupa o relatie veche.
Cu Jupiter in Leu, din 16 iulie 2014, pentru Balantele singure devine mult mai facil sa-si gaseasca partenerii potriviti si sa se arunce intr-o experienta romantica noua. Au ocazii numeroase de a cunoaste oameni speciali, sunt mai deschise la a primi atentie si iubire, au mai multa bucurie si seninatate ceea ce le e de ajutor in acest sens.
In februarie, Mercur retrogradeaza in Varsator, in zona iubirii. In aceasta perioada (16-28 februarie), fii atent la semnalele care apar apropo de ce e nevoie sa reglezi in cadrul relatiei si fii dispus sa lamuresti aspectele care au dus la tensiuni. Nu e indicat sa incepi acum o relatie noua si nici sa iei decizii importante care pot influenta viitorul tau relational pe termen lung.

SANATATE SI VITALITATE
Cu vitalitatea stai bine in acest an. In prima jumatate a lui 2014, Marte in semnul tau zodiacal iti confera energie, combativitate, vointa, initiativa. Nu cedezi cu una cu doua si reusesti sa te mobilizezi exemplar in orice situatie ai avea de gestionat. Totusi, atentie la impulsivitate si la emotiile prea puternice pe care aspectele astrologice din acest an ti le pot produce. De fapt, acolo ai de lucrat, la nivel emotional. Si daca apar afectiuni fizice, cauza lor ar trebui cautata si vindecata in interior, la nivel emotional.
Poate fi vorba si de mici infectii sau rani, datorita tranzitului lui Marte prin semnul tau zodiacal, de aceea, fii prudent, intareste-ti imunitatea si ai grija cum manuiesti obiectele taioase.
In alta ordine de idei, este un an in care poti lua decizii majore legat de dieta, de stil de viata si atitudine. Schimbarea se produce treptat, dar in profunzime. Poti renunta la obiceiuri nesanatoase, la vicii. E recomandat sa te hidratezi mai mult si, de ce nu, sa faci mai multa miscare.
Trebuie spus ca Neptun se afla in casa sanatatii si a bolilor acute. E posibil ca in aceasta zona, sa traiesti experiente neclare, sa ai de-a face cu simptome pe care nu le poti incadra intr-un diagnostic clar, sa fii indus in eroare de parerile unor specialisti. De aceea, e important sa te ghidezi dupa intuitia ta si sa inveti sa comunici mai mult cu corpul tau. De asemenea, de retinut ca terapiile alternative, practicile spirituale si deschiderea catre lumea nevazuta sunt o necesitate.

CARIERA SI OPORTUNITATI
Un an favorabil pentru tine, in care te bucuri de o serie de oportunitati si sanse de succes. Proiectele incepute deja in 2013 continua sa se dezvolte si sa creasca in prima parte a anului, chiar daca vor fi si momente in care vei fi nemultumit de masura cu care esti recompensat. Continua sa faci treaba buna si nu-ti bate capul cu rezultatele, ele vor veni la momentul potrivit.
Unele Balante pot face o schimbare majora de directie in cariera, in primavara sau in ultima luna a anului. Altele vor schimba ceva in locul in care se afla acum.
Neptun in zona muncii te invita sa-ti folosesti inspiratia, creativitatea si imaginatia,mai mult decat ratiunea. De asemenea, sunt sustinuti toti aceia care aleg sa se implice in proiecte spirituale, practica tehnici de vindecare sau invata ceva nou in zona asta. Pentru cei care s-au orientat deja catre activitati creative sau spirituale si acorda tot mai mult timp acestora, vor fi cei mai castigati in acest an si in anii care urmeaza. Se pare ca in acest moment, reteta de succes nu mai este logica, ci imaginatia, compasiunea, intuitia si creativitatea.

BANI SI PROSPERITATE
Este un an in care te concentrezi mai degraba pe a conserva ce ai, decat pe castiguri suplimentare. Nu pentru ca asa vrei, ci pentru ca asa vrea Saturn, care ramane in casa banilor si creeaza un context conservator, axat pe economie si pe valorificarea judicioasa si inteleapta a resurselor materiale.
Asadar, acum nu e momentul potrivit pentru riscuri si alegeri impulsive, pentru investitii capricioase sau mai stiu eu ce placeri extravagante. Atitudinea agreata de Saturn este ceva mai serioasa, ancorata in realitate, decenta. Acum e momentul sa te gandesti la investitii, dar la acele investitii in ceva solid, serios, pe termen lung.
Pe de alta parte, anul acesta esti mai motivat si cu mai multa initiativa, asa ca e posibil sa incepi ceva pe cont propriu, sa te pui mai mult in valoare, sa-ti pui calitatile si experienta la treaba.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro

__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014