x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Fecioara

Horoscop 2014: Fecioara

05 Ian 2014   •   17:42
Horoscop 2014: Fecioara




Din  iunie 2013, Jupiter se afla in Rac, si va ramane in acest semn pana in iulie 2014. Este activata zona prietenilor, proiectelor, publicitatii, sustinatorilor, relatiilor sociale. Se mentine asadar potentialul de expansiune in aceste arii de viata, prin largirea cercului de cunostinte si prieteni, implicarea in tot felul de proiecte in colaborare cu altii, expunere sociala, dinamica relationala. Este o perioada de crestere, dar si de reconfigurare a relatiilor pe baza de afinitati si scopuri impartasite.

Posibilitati de expansiune
Este vremea implicarii in campanii caritabile, poti cunoaste oameni care iti sprijina si impartasesc ideile, cumva esti un fel de motor al grupurilor din care faci parte si ii insufletesti pe ceilalti cu mare usurinta.
Totusi, e si vremea renuntarii la atasamente, la unele relatii toxice, la un mod de relationare care nu-ti este benefic. De asemenea, e timpul sa inveti sa triezi oportunitatile, mai ales ca acum vin multe spre tine si ai tendinta sa te risipesti luaindu-le pe toate. In acest context, e posibil ca relatia cu copiii sau cu persoana iubita sa aiba de suferit, mai ales in ianuarie si aprilie, cand se cer reconsiderate si reconfigurate prioritatile in viata ta.
Din 16 iulie, Jupiter trece in Leu (casa a XII-a) pentru un an de zile, si aduce crestere in zona spirituala, in ce priveste compasiunea, discretia, vindecarea emotionala, altruismul, legatura cu Dumnezeu si intuitia. Este momentul sa cobori, pentru o vreme, de pe scena publica, si sa-ti construiesti interiorul, incepand cu o curatenie generala.
Esti sustinut acum in toate demersurile de vindecare, de transformare si eliberare a unor poveri din trecut. Se pot vindeca rani din trecutul indepartat, pot fi eliberate resentimente si poti chiar sa vindeci afectiuni fizice, fara sa le tratezi pe acestea punctual, ci ocupandu-te de cauzele subtile care stau la baza lor.
Ai in Jupiter un aliat de nadejde si in proiecte care presupun ceva mai multa discretie si de care te poti ocupa, eventual, lucrand de acasa.
Pe toata perioada acestui tranzit, vor aparea consecinte ale unor alegeri trecute, cu care esti nevoit sa te confrunti, sa le gestionezi si sa intelegi ce e de schimbat la tine si ce alegeri diferite poti face. Uneori poti avea sentimentul constrangerii si limitarii, pentru ca in casa a XII-a nu exista prea mare libertate, initiativa sau energie in actiune. Asadar, deseori, tot ce ai de facut este sa (te) observi si sa mergi cu valul evenimentelor, zilelor, momentelor, fiind tot mai prezent la tine, la cine esti, ce atitudine adopti si cum te pozitionezi fata de viata. Responsabilitatea si asumarea sunt absolut necesare acum. Pasarea responsabilitatii sau fuga din fata provocarilor nu ajuta, ci te afunda si mai mult in contexte tensionate, crescand sansele ca acestea sa se repete.

Inovatie, schimbare, necunoscut
Uranus se afla in Berbec incepand din 2011 si va ramane inca multi ani in acest semn zodiacal (pana in 2019). In horoscopul tau general, Uranus activeaza zona intimitatii, a resurselor altora, a autocunoasterii si transformarii, finantelor. Aici experimentezi tot felul de provocari, instabilitate, dar exista si un imens potential de crestere si inovatie.
Uranus iti cere sa te reinventezi permanent, in contextul de fata, sa mori si sa renasti in fiecare zi, creand constient posibilitati noi iar si iar. Aceasta energie uraniana te dechide catre experiente inedite in ce priveste viata intima, sexuala, dar si in ce priveste castigurile obtinute prin asocieri si colaborari sau favorurile de la altii.
Prima jumatate anului nu va fi deloc confortabila, intrucat in semnul de vis-a-vis, Balanta, se va afla Marte, in opozitie cu Uranus din Berbec. Asadar, vor fi tensiuni, banii e posibil sa fie motiv de stress si neliniste, ai de luat o serie de decizii importante apropo de bugetul comun al relatiei de cuplu sau al unei ascocieri. Pot fi demersuri incetinite si rasturnari de situatie in privinta unor afaceri sau in chestiuni legate de partaje, mosteniri, sponsorizari, credite, finantari.
In orice caz, avand in vedere ca e o energie mai domoala, iar lucrurile par sa se opreasca in loc, ai timpul necesar pentru a face ajustarile necesare, pentru a reveni asupra unor decizii si a schimba ce e de schimbat, in atitudinea ta, atat fata de partenerul de viata sau de afaceri, cat si fata de bani si gestionarea resurselor materiale.
Lectia de invatat acum este detasarea de material si de orice forma fizica, flexibilitatea si acceptarea noului. Toate schimbarile sunt pentru binele tau, la fel si provocarile care vin acum in viata ta.

Transformare, profunzime
Cand vorbim de transformare si de profunzime, ne gandim la Pluto. Astrul se afla in Capricorn, din 2008 si va ramane aici pana in 2026. In horoscopul tau, activeaza aria iubirii, creativitatii, bucuriei de viata.
Influenta lui Pluto este mult mai puternica in acest an, avand in vedere cele doua cuadraturi (din seria de 7, inceputa in 2012) din aprilie si decembrie, dar si prin faptul ca in prima parte a anului avem de-a face cu o mare cruce cardinala care declanseaza schimbari si transformari de o profunzime  fara precedent.
In cazul tau, Pluto te invata mai multe despre puterea interioara si te ajuta sa ajungi acolo, in centrul fiintei tale, prin experiente amoroase care par cel putin ciudate, in contextul in care ele nu au nimic de-a face cu ce astepti tu, ce stiai pana acum sau cu ce ti-ai proiectat in minte legat de viitor in acest sens.
In acest an, experientele cele mai transformatoare vin prin relatiile romantice, dar si prin relatia cu copiii. Aici esti provocat in mod repetat (dar mai ales in ianuarie, aprilie, noiembrie-decembrie) sa renunti la control, la tipare vechi de gandire, la judecati si manipulare. In urma asimilarii acestor lectii, vei primi daruri sublime, divine: experienta iubirii, pacii si credintei, la un nivel mai inalt, mai profund.

Teste, restrictii
Ariile in care Saturn in Scorpion iti preda lectia simplitatii, a smereniei, responsabilitatii si rabdarii, sunt comunicarea, schimburile, deplasarile, corespondenta, studiile, invatarea, relatiile cu fratii si surorile.
Inca din octombrie 2012, cand Saturn s-a instalat in Scorpion, e posibil sa fi simtit o oarecare presiune care vine din exterior, un fel de constrangere cand vine vorba de exprimarea propriilor idei, o greutate in a ajunge la ceilalti. Cumva, simti ca esti infranat in procesul tau de invatare si comunicare. Prin urmare, ce ai de invatat este cum sa-ti adaptezi mesajul, cum sa simplifici cat mai mult lucrurile si sa gestionezi energia din jur, astfel incat sa te aliniezi constructiv cu aceasta si cu oamenii sau lucrurile din mediul tau.
Saturn ramane si anul acesta in Scorpion si te provoaca sa faci schimbarile necesare in ce priveste comunicarea. Acum e momentul sa renunti la idei vechi care nu se mai potrivesc in contextul prezent, sa renunti la rezistenta, graba, precipitare sau agresivitate. Vrei, nu vrei, va trebui sa inveti sa astepti momentul potrivit, sa fii discret, sa manifesti mai mult respect pentru spatiul celorlalti, sa fii mai atent la limbaj si la mesajele pe care le transmiti, sa asculti mai mult.
 E posibil sa reiei niste studii, sa aprofundezi o disciplina anume, sa acumulezi informatii intr-un anumit domeniu de activitate.
Un alt aspect este legat de intarzierea unor raspunsuri, incetinirea unor demersuri in ce priveste unele contracte, acte, colaborari. Insa, cand apar astfel de intarzieri, este pentru ca ti se acorda timp necesar evaluarii mai atente si revizuirii pozitiei tale in imprejurarile respective.

IUBIRE SI RELATII
Asa cum aminteam mai sus, zona iubirii adevarate se afla sub spectrul lui Pluto, care va mai sta multi ani in Capricorn si te insoteste in calatoria spre iubirea profunda, adevarata, lipsita de conditionari si dezbracata de formele rigide de manifestare.
In acest an, poti debuta intr-o relatie care-ti va aduce cele mai profunde experiente de pana acum, nu intotdeauna comode, dar cu siguranta extrem de pretioase. Daca esti deja intr-o relatie, continui alaturi de partenerul tau, calatoria inimii si a transformarii personale, in zone tot mai aproape de esenta, de divin. Relatia de iubire este o adevarata calatorie initiatica, iluminatoare, pentru tine, in acesti ani, cat timp Pluto va sta in Capricorn.
Este un an favorabil si pentru nativii care simt sa aduca pe lume un copil, dar si pentru cei care au deja copii. Si in acest caz, experientele e necesar sa fie acceptate exact asa cum sunt, chiar daca nu mereu corespund asteptarilor si proiectiilor. In orice caz, ceea ce traiesti acum in aceste arii de viata, are un puternic caracte transformator si purificator.
Sa vorbim si despre Neptun, care se afla in Pesti inca din 2012, activand zona casatoriei, a parteneriatelor si imaginii sociale. Se spune ca Neptun aduce multa confuzie si predispune la iluzionare in sectorul pe care-l tranziteaza, si uneori asa este. Totusi, pentru cei care s-au angajat deja intr-un proces de elevare spirituala, Neptun este aliatul ideal, care trasforma orice relatie intr-un privilegiu, o ocazie de ascensiune, de invatare si exersare a iubirii neconditionate.
In alta ordine de idei, anul acesta vei avea parte de evenimente si experiente care te vor trezi la realitate, adica vei fi nevoit sa vezi lucrurile si relatiile exact asa cum sunt si nu asa cum vrei tu sa le vezi. Uneori vei urca pe piedestal anumite persoane, iar apoi le vei cobori, cand iti vei da seama ca sunt oameni si sunt supusi greselii ca si tine. Altfel spus, dezamagirile sunt bune, pentru ca te aduc la un moment al adevarului fata de tine, la un punct in care schimbarea interioara devine posibila.

SANATATE SI VITALITATE
Nu sunt marcaje importante din acest punct de vedere. In plus, in a doua parte a anului, energia lui Jupiter functioneaza pentru tine ca un sistem tampon pentru dezechilibrele fizice sau emotionale. Cumva, esti protejat sau gasesti mereu caile potrivite prin care sa-ti mentii o stare de echilibru si sanatate optime. Totusi, e important sa retii, ca momentele de relaxare, odihna suficienta si alimentatia cat mai usoara iti sunt absolut necesare, stiut fiind faptul ca te implici cu totul in munca ta si uiti sa te distrezi si sa te relaxezi.
Apoi, a doua jumatate a anului este ideala pentru orice demers terapeutic simti sa faci, fie ca vorbim despre psihoterapie sau despre alte metode de vindecare si echilibrare. Iti poti gasi terapeutii potriviti cu usurinta si poti invata mai multe despre vindecarea fizica din interior catre exterior.

CARIERA SI OPORTUNITATI
Jupiter te sustine, in prima jumatate a anului, in toate proiectele pe care doresti sa le dezvolti. Acum e momentul sa te faci cunoscut, sa-ti promovezi ideile, produsele sau afacerea, poti invata noi metode de marketing si publicitate, pe care sa le aplici si astfel sa-ti cresti notorietatea si numarul de clienti.
Ai acces mai usor la persoane care te pot sprijini in demersurile tale, poti crea comunitati in jurul unor idei, te poti implica in activitati caritabile, fundatii, cluburi. Cumva, este o perioada in care functionezi mai bine in grup sau construind relatii sociale numeroase si participand la tot felul de evenimente.
Din iulie, cand Jupiter intra in Leu, se schimba energia si starea ta. Incepi o perioada de pregatire, de un an, pentru ciclul de aur al lui Jupiter, care va incepe in august 2015. Pana atunci, ai de golit „sacul” pe care-l duci in spate, de tot ce nu-ti mai este de folos. Ai de renuntat inclusiv la afaceri care fie nu mai sunt profitabile, fie nu te mai inspira.
Comunicarea sta la baza succesului tau in acest an, gratie lui Saturn in Scorpion. Insa poate fi vorba mai mult de o forma de comunicare scrisa care sustine dezvoltarea unui proiect creativ. Oricum, ai succes ori de cate ori te axezi pe directii care-ti sunt potrivite, din punct de vedere al structurii tale actuale si nivelului de evolutie la care te afli acum. Cu cat e mai „din tine” ideea careia ii dai curs, cu cat o simti mai puternic, cu atat are sanse mai mari sa creasca.

BANI SI PROSPERITATE
Anul incepe cu Venus retrograda in Capricorn. Venus guverneaza casa banilor in horoscopul tau general, prin urmare in luna ianuarie, evita investitiile seminificative, deciziile riscante, tranzactiile despre care nu ai toate detaliile. E o perioada in care pot aparea plati neprevazute. De exemplu, e posibil sa fie nevoie sa sustii financiar, cu o suma considerabila, pe cineva drag.
In general, anul 2014 se afla sub semnul instabilitatii, din punct de vedere financiar. Uranus se afla in casa banilor altora si poate aduce rasturnari de situatie, surprize de tot felul, experiente complet neasteptate. Dificultati poti intampina cu precadere in prima parte a anului, cand e indicat sa fii prudent in toate chestiunile ce tin de finante. E timpul sa te pui la punct cu datorii, credite, partaje, mosteniri etc. Sa reglezi conturile ramase in suspensie, cu un partener de viata sau cu parteneri de afaceri. Si sa devii mai constient de talentele, resursele tale interioare, potentialul pe care-l poti valoriza mai bine. Chiar daca banii ai senzatia ca ti se scurg printre degete (mai ales datorita alegerilor neinspirate ale celor din jur, in care vei interveni si vei sustine material „reparatiile”), e un prilej bun pentru a descoperi mijloace noi de redresare si, mai ales, solutii ingenioase, originale, noi. Practic, cu cat esti mai inventiv si dispus sa testezi necunoscutul, cu atat mai usor de trecut vor fi fluctuatiile (salturile si caderile spectaculoase).

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro

__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014