x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Capricorn

Horoscop 2014: Capricorn

05 Ian 2014   •   19:11
Horoscop 2014: Capricorn




De expansiune se ocupa Jupiter. Pana in 16 iulie, astrul se afla in zona parteneriatelor, iar apoi trece pentru un an de zile (pana in august 2015) in Leu, in zona resurselor altora. Pana pe 16 iulie, lumina reflectoarelor este indreptata spre parteneriate, relatii, imagine publica, asocieri, casatorie. Acestea  sunt zonele care cresc, se dilata, se amplifica.

Oportunitati, Expansiune
Jupiter e considerat marele benefic , si asa si este. Insa, se spune ca, atunci cand ne daruieste un sac cu fructe, jumatate sunt perfecte, iar jumatate sunt stricate. Treaba noastra e sa le triem si sa le alegem pe cele bune. Asa e si cu oportunitatile pe care le aduce Jupiter, de data aceasta in zona parteneriatelor si contractelor. Sunt numeroase, dar nu toate iti sunt potrivite, asa ca e important sa stii sa triezi dupa criteriul intuitiei si nu dupa ceea ce-ti spune mintea ca ai avea de castigat sau de pierdut in urma anumitor alegeri.
Uneori, anumiti oameni vor pleca din viata ta, unele relatii se vor rupe, dar daca se intampla asa, inseamna ca tocmai s-a creat loc ca altcineva mai potrivit sa apara. Valabil atat in afaceri cat si i plan personal.
Una peste alta, prima parte a anului aduce o crestere a popularitatii, mai multe negocieri fructuoase, parteneriate benefice de ambele parti. Nu e exclus ca unii Capricorni sa se casatoareasca, insa in acest caz, sunt de evitat perioadele: Ianuarie (Venus retrograda), 5 februarie- 1 martie, 7 iunie-2 iulie, 4-26 octombrie (Mercur retrograd).
Din 16 iulie, Jupiter in Leu muta energia in zona finantelor, castigurilor prin asocieri, resurselor altora, creditelor, mostenirilor, finantarilor, dar si a intimitatii. Aceste aspecte incep sa devina tot mai importante si sa cunoasca expansiunea. In aceasta perioada ti se fac multe favoruri, esti pasuit in caz de intarziere cu unele plati, vei fi sustinut de oameni care cred in tine, vei avea ocazia sa pui resurse la comun cu altii pentru a derula proiecte profitabile. Te poti ocupa de o succesiune sau poti obtine o finantare pentru o achizitie imobiliara sau renovarea locuintei. Viata sexuala devine mai bogata si mai importanta pentru tine.

Probe, lectii, contractie
Acestea toate sunt sub spectrul lui Saturn, care se afla in zona prietenilor si protectorilor, inca din octombrie 2012, si va ramane aici pana la final de decembrie. Este inca un an de asimilare a unor lectii care tin de rabdare, simplitate, decenta, organizare, responsabilitate, in toate relatiile tale. Poate ca in ultimul an viata ta sociala nu a mai fost atat de activa, distractiile nu au mai fost in topul preferintelor, iar intalnirile cu prietenii s-au rarit. Mai mult, o parte din prieteni si cunostinte s-au indepartat, ai tot triat oamenii care-ti stau aproape. Acum continui in aceasta directie si inca pot exista rupturi, indepartari de anumiti oameni, insa fii sigur ca e pentru binele tau. Anumite relatii inca te tin pe loc si nu mai e cazul sa le pastrezi, daca ele dau semne sa se dizolve.
Pe de alta parte, Saturn testeaza relatiile. Daca ele au o fundatie solida, vor rezista si vor deveni si mai stranse. Oricum, prietenii care raman langa tine dupa acest an, probabil vor ramane mult timp de acum incolo, unii chiar toata viata.
Cu Saturn in casa a XI-a, nu e indicat sa te astepti la prea mult sprijin si sustinere de la cei din jur, in initiativele si proiectele tale. Uneori ai putea chiar sa te simti singur, abandonat sau discreditat. Totusi, acestea sunt experiente prin care Saturn te ajuta sa inveti sa te bazezi mai mult pe ceea ce simti, sa-ti recapeti autoritatea si sa ai mai multa incredere in ideile si intuitia ta.

Schimbare, Inovatie, Necunoscut
Uranus se afla in Varsator, in zona familiei, caminului, traditiilor, relatiei cu trecutul si cu parintii, sufletului si stabilitatii. Inca din 2011, cand Uranus a poposit aici, toate aceste aspecte ale vietii tale se afla intr-o continua reforma, inovare, reinventare. De aceea, te poti simti nesigur, deseori, din cauza schimbarilor frecvente, in familie, in camin, legat de locuinta. Anul acesta raman valabile aceste tendinte, asa ca nici gand sa te plictisesti sau sa te stabilizezi. Inca pot aparea schimbari in cadrul familiei, in ce priveste pozitia ta fata de anumite discutii si decizii familiale, raportarea la locurile natale si trecut, domiciliu.
Intr-un fel sau altul, ramai fara „carje”, fara punctele de sprijin pe care le-ai stiut pana in 2011, si esti nevoit mereu sa te reinventezi si sa functionezi dintr-un alt spatiu, al unei constiinte mai extinse si a unei cunoasteri mai inalte, care nu are legatura cu ceea ce te-au invatat altii ci cu ce alegi tu sa fie adevarat pentru tine. De altfel, este un proces in care te tot debarasezi de poveri emotionale din trecut, de vechi, de convingeri rigide, de proiectii pe care altii le-au facut in trecut in ce te priveste.

Transformari profunde, evolutia sufletului
Am ajuns si la Pluto, numit si „vointa divina”. Astrul se afla in semnul tau zodiacal inca din 2008 si va mai ramane multi ani aici (pana in 2026). Avand in vedere ca Pluto functioneaza precum un detoxifiant cosmic, el te supune unui proces de purificare cum nu ai mai cunoscut pana acum in viata asta. Ai intrat, inca din 2008, intr-un proces de transformare profunda si continui acest proces la alte si alte niveluri, in alte si alte straturi ale personalitatii tale.
Pluto este asociat deseori cu banii si puterea, insa in sens subtil el reprezinta evolutia sufletului, conexiunea cu divinul, lectiile de smerenie si acceptare totala a ceea ce este. Pluto este cel care spune: „tu pedaleaza, ca eu conduc”. Nu prea avem multe de spus cand Pluto este activ intr-un punct important al hartii natale, intrucat influenta lui este dincolo de ceea ce putem noi controla, prin logica si ratiune. Prin urmare, tot ce putem face este sa acceptam, in cele din urma, procesul. Sa acceptam transformarea si incercarile care conduc spre ea. Sa ne abandonam total in fata intelepciunii divine si sa avem rabdare.
Nu vei mai fi niciodata la fel cum erai in 2008, iar la finalul acestui an vei recunoaste sigur diferenta intre cine esti astazi si cine vei fi atunci.
Una peste alta, inca mai ai de renuntat la a forta lucrurile, la control si la alte „foi de ceapa” (straturi ale egoului). Bine ar fi sa o faci constient, prin diverse demersuri de autocunoastere si transformare, consiliere sau practici spirituale si psihologice.

IUBIRE SI RELATII
Anul 2014 debuteaza cu Luna Noua si Venus retrograda in semnul tau solar. Asadar, vorbim despre decizii importante, un nou inceput sau reconfigurari serioase ale relatiei afective si ale stilului de viata in general. Pot avea loc discutii, clarificari, impartasiri neasteptate. Afli adevaruri care au fost mult timp acoperite. Oricum, e momentul sa pui niste lucruri la punct, sa te lamuresti in privinta sentimentelor tale si ale altora, sa stabilesti noi limite in relatii.
Pentru unii Capricorni, se reiau relatii vechi, apar oameni din trecut, cu care au de reglat niste conturi si de completat anumite capitole. Pot avea loc impacari, chiar reluari ale unor relatii afective sau de alta natura. Dar pot fi si tensiuni, conflicte, cutremure relationale, carora relatiile solide le vor face fata cu bine si cu ceva intelepciune castigata in urma lor.
Prima parte a anului e destul de agitata, atat pentru Capricornii singuri cat si pentru cei aflati in relatii. Pana in februarie, Nodul sud se afla in casa iubirii, in Taur, deci nu sunt recomandate casatoriile sau relatiile noi, mai ales ca Venus si Mercur retrogradeaza pe rand.
Totusi, Capricornii singuri au sansa sa se indragosteasca in acest an, iar cei casatoriti isi pot consolida relatiile.

SANATATE SI VITALITATE
Cu Pluto in semnul tau natal, transformarile personale si de constiinta pot atrage dupa sine si acordaje in corpul fizic. Sistemul osos si articular, dintii, pielea, necesita atentie deosebita. Daca nu ai facut-o pana acum, e timpul sa schimbi inclusiv alimentatia, sa fii mai atent la nevoile corpului tau, sa ai o comunicare cat mai curata cu acesta. Oricum, semnalele de alarma din partea corpului fizic sunt un strigat, reprezinta o nevoie a lui de mai multa grija si iubire. Si, in defintiv, e o avertizare ca ceva e necesar sa se transforme.

CARIERA SI OPORTUNITATi
Din februarie, Nodul Nord intra in Balanta, in zona carierei si puterii, asa ca aceasta devine o prioritate pentru tine. Te vei gandi deseori, pe parcursul acestui an, ce drum ti se potriveste, ce e de schimbat, ce iti doresti cu adevarat sa fii si sa faci, care vrei sa fie rolul tau in lume. Unii Capricorni ar putea sa-si schimbe slujba in acest an sau sa regonfigureze drumul actual. Fie are loc o schimbare de pozitie, de functie, de responsabilitati. Fie au de luptat pentru a-si pastra un loc pentru care au muncit mult. In orice caz, nu e lipsit de framantari acest segment, mai ales in prima parte a anului, cand nici nu e indicat sa iei decizii majore, cel putin pana in a doua jumatate a lunii mai.
Poate ca rezultatele in acest an, nu vor fi la inaltimea ambitiilor tale, dar important acum nu este sa faci un salt urias, ci sa mergi din aproape in aproape, continuand sa faci treaba buna si sa fii cat poti de disciplinat, onest si organizat. Roadele vor veni, cu siguranta, daca nu fortezi lucrurile si stii sa apreciezi mereu ceea ce ai.
Beneficiile vin prin intermediul asocierilor si parteneriatelor, chiar daca nici aici nu vei duce lipsa de frecusuri. Totusi, se pare ca reconstructia celor vechi este de preferat celor noi.

BANI SI PROSPERITATE
Acesta este un segment bine aspectat, mai ales in a doua parte a a lui, cand Jupiter se va muta in Leu. Banii vor veni din variate surse, prin diverse asocieri si afaceri, ba chiar si prin mosteniri, daruri sau recompense ale unor servicii mai vechi pe care le-ai facut. De asemenea, poti beneficia de diverse facilitati si favoruri care te scutesc de cheltuieli.
Situatia financiara a partenerului se poate imbunatati in acest an si e posibil chiar ca acesta sa te sustina in derularea unor proiecte.
Pe de alta parte, nu e un an in care sa faci excese, cheluieli inutile, investitii semnificative. E bine sa continui sa muncesti asa cum stii tu mai bine ( si stii suficient de bine, caci esti AS la capitolul asta) si sa-ti administrezi cat mai eficient resursele. Fara prea multe artificii si extravangante, ramanand in flux, luand lucrurile pas cu pas si mergand cu incredere inainte, indiferent de schimbarile care survin in afaceri sau asocieri.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro

__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×