x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2014: Berbec

Horoscop 2014: Berbec

05 Ian 2014   •   17:08
Horoscop 2014: Berbec


Un an in care e posibil sa te simti ca intr-un montagne russe, cand sus pe culmi, cand jos, cand entuziast si plin de putere, cand descumpanit si coplesit de frica. Provocarile majore, mai cu seama in prima parte a anului, te forteaza insa sa sapi dupa resurse nebanuite in interiorul tau, sa le mobilizezi si sa recunosti, in ultima instanta, ce e nevoie sa fie schimbat radical in viata ta.

Schimbari radicale
Cu Uranus in semnul tau natal, incepand din 2011 si inca 5 ani de acum incolo, nu se prea poate vorbi de stabilitate, cu atat mai putin de rutina, iar schimbarile care se tin lant parca au menirea de a te slefui permanent si de a scoate la iveala tot mai mult din ce poti fi, tot mai mult din potentialul extraordinar cu care ai venit aici, in existenta asta. Insa, niciun alt an poate ca nu va fi mai intens si mai bogat in schimbari, precum a fost 2013 si urmeaza sa fie 2014. Ba mai mult, 2014 este un fel de apogeu, este portiunea cea mai provocatoare din aceasta calatorie, in care probabil ca te vei intalni cu cele mai multe obstacole, dar vei cunoaste si cele mai mari realizari ale sinelui tocmai pentru a te intari si a-ti arata de ce esti in stare.
Uranus, prin aspectele pe care le va forma in acest an (mai ales cu Pluto- careu, dar si cu Marte- opozitie, si cu Jupiter- careu) te ajuta, in acest an, sa schimbi mare parte din convingeri si credinte, filosofie de viata, abordarea vietii in general, ceea ce va duce la o schimbare substantiala a prioritatilor. Ceea ce era important candva, deodata nu mai este. Iar zonele de viata carora nu le-ai dat atentie pana acum ar putea castiga mai mult teren. Practic, mesajul lui Uranus este: "reinventeaza-te!"
De multe ori schimbarile pot fi asemanate cu un cutremur sau un tzunami. Sunt fara preaviz, se produc brusc, insa, chiar daca sunt inconfortabile si neplacute, ele sunt profund eliberatoare. E ca si cand, odata cu fiecare schimbare, renunti la o cantitate deloc neglijabila de balast, o parte din cine nu esti, lasand loc mai mult pentru manifestarea in libertate si bucurie.
In alta ordine de idei, vom auzi despre nativi Berbec, in acest an, despre realizarile lor, actiunile pe muchie de cutit, initiativele care depasesc limitele gandirii obisnuite, esecul sau succesul rasunator.

Vindecare
Jupiter ramane, pana in 16 iulie, in semnul Racului, ocupand casa familiei, a caminului, relatiei cu trecutului, zestrei emotionale, sigurantei si stabilitatii. Continua, asadar, procesul de vindecare. Este o perioada propice pentru a pune capat unor situatii tensionate, a solutiona eventuale conflicte familiale, a vindeca niste rani mai vechi emotionale si a imbunatati atmosfera in camin. Constientizezi acum ca pacea din prezent este determinata de masura in care esti dispus sa te impaci cu trecutul, sa-ti imbratisezi originile exact asa cum sunt, sa eliberezi o serie de conditionari, temeri si judecati la adresa parintilor. De asemenea, e momentul potrivit pentru a face modificari in locuinta sau chiar pentru a achizitiona un bun imobiliar. Nu este exclus sa se mareasca familia sau sa se schimbe conditiile de locuit, daca nu s-a intamplat deja in 2013.

Creativitate
Din 16 iulie, Jupiter trece in Leu unde va sta pana in vara lui 2015. De data asta, vorbim despre zona creativitatii, iubirii si divertismentului, prin urmare, revin entuziasmul, pofta de viata, de aventura, si setea de... daruit iubire. Este cea mai buna perioada pentru a te manifesta in orice zona artistica si creativa, pentru a iesi la rampa si a te evidentia.
Exista sanse mari ca Berbecii singuri sa se indragosteasca si sa traiasca momente unice alaturi de cineva special. Cei care au deja o relatie, o pot imbunatati, revigora.
Relatia cu copiii devine un mare motiv de bucurie si o sursa de inspiratie continua. Femeile Berbec, daca isi doresc, au mari sanse sa ramana insarcinate cu mai multa usurinta decat alta data.
Saturn ramane in Scorpion pana in decembrie, servindu-ti provocari in zona afacerilor si proiectelor in colaborare cu altii, a bunurilor in comun, a finantarilor si tuturor surselor materiale care vin prin intermediul altora. Este ultima parte a tranzitului saturnian, asa ca pe parcursul acestui an e bine sa te ocupi de tot ce inseamna datorii, partaje, mosteniri, credite, taxe, impozite. Exista restrictii in aceste privinte, asa ca e necesar sa gasesti solutii pentru a-ti micsora cat mai mult darile, a acoperi unele credite si, in general, pentru a clarifica situatiile financiare in care esti implicat alaturi de altii. De asemenea, e important sa faci echipa cu partenerul de viata pentru a gasi solutiile optime in tot ce tine de bugetul comun, sa inveti sa imparti mereu ceea ce uneori crezi ca e doar al tau sau te priveste doar pe tine. Nu e cel mai bun moment pentru a solicita finantare, ci e mai curand o perioada in care sa eviti astfel de demersuri. Totusi, in preajma zilei de 21 mai e posibil sa ai usile deschise si sa ti se recompenseze niste merite si eforturi, mai bine decat te astepti. E vorba de un ajutor provindential, de o netezire a drumului indiferent ce intentionezi in planul afacerilor si finantelor.
Nu in ultimul rand, Saturn in Scorpion, in casa a VIII-a, vorbeste si despre transformari interioare profunde, care au ca tema centrala capacitatea de a primi tot mai usor si mai mult ceea ce iti ofera viata. Poti intelege, in sfarsit, ca tu esti singurul care te impiedica sa primesti binecuvantarile acestei vieti, fie ele si deghizate in provocari de tot felul. De asemenea, Saturn te ajuta sa constientizezi ca pacea vine odata cu acceptarea asa-ziselor pierderi si ca, oricat de dureros ar fi pentru ego, orice desprindere de vechi si familiar, prin pierderea unui bun material sau a unei relatii, totul este pentru cresterea  si evolutia ta, facand loc altor si altor experiente minunate pe care sa le traiesti.

IUBIRE si RELATII
Un an de care iti vei aduce aminte, mai ales la capitolul relatii si amor.  Esti intr-o continua cautare de libertate si independenta, gratie prezentei lui Uranus in zodia ta inca din 2011. Pe de alta parte, anul acesta esti mult mai interesat  fie sa-ti gasesti partenerul potrivit, fie sa faci cateva schimbari  serioase in viata relationala.
De notat faptul ca Venus, astrul iubirii si casatoriei, va fi retrograda in luna ianuarie, ceea ce inseamna ca in aceasta perioada este de evitat sa te angajezi intr-o relatie serioasa sau sa-ti pui prea mari sperante intr-o poveste noua de iubire. Este mai curand o perioada in care sa fii precaut, rezervat, axat pe lamurirea unor sentimente si pe reconfigurarea si stabilizarea unei relatii deja existente daca e cazul.
Un tranzit important este cel al lui Marte, care va sta in Balanta pana in iulie, avand si el o perioada de retrogradare cuprinsa intre 1 martie si 20 mai. Asadar, prima parte a anului este foarte dinamica in sectorul relatiei de cuplu si a celei conjugale mai ales.  Acum devin mai vizibile unele fisuri ale relatiei pentru a fi analizate mai indeaproape si a lua masurile optime. Se pot accentua unele tensiuni mai vechi, asa ca acum e momentul pentru a lamuri lucrurile. Unele relatii se rup, altele devin mult mai responsabile si mai clare, in urma acestei perioade destul de provocatoare.
A doua jumatate a anului, mai exact din 16 iulie, Jupiter in Leu iti este aliat in zona sentimentala. Berbecii sunt mult mai deschisi, se indragostesc mai usor, vor sa se bucure de viata mai mult, sunt mai senini si mai creativi. Este o perioada benefica din punct de vedere amoros,  mai ales pentru Berbecii care au fost mult timp singuri.

SANATATE SI VITALITATE
Nu sunt aspecte semnificative in aceasta zona, prin urmare nu sunt motive de ingrijorare. Sigur ca, datorita evenimentelor si schimbarilor numeroase, suprasolicitarea fizica si psihica este o predispozitie clara. Asadar, un regim de viata cat mai echilibrat este preferabil, atat in ce priveste relaxarea si odihna, cat si in privinta alimentatiei.

CARIERA SI OPORTUNITATI
Poti experimenta mari schimbari de directie profesionala, poti inregistra un salt urias in acest an, din punct de vedere al evolutiei, avand in vedere ca te simti mult mai motivat si incepi sa ai mult mai multa claritate apropo de alegerile care-ti sunt potrivite si benefice.
In perioada 1 martie- 20 mai, e necesar sa fii prudent, sa ai rabdare si sa iei lucrurile mai usor decat de obicei. Deciziile majore ar trebui evitate pe cat posibil, iar daca lucrurile stagneaza sau nu se deruleaza asa cum te astepti, este pentru ca ai de vazut si reparat unele disfunctionalitati, de revizuit unele alegeri si parteneriate, de revenit asupra unor colaborari pentru a le clarifica.
Saturn retrogradeaza in perioada martie-iulie. Acesta este un interval in care, de asemenea, lucrurile par sa se miste incet, mai ales daca ai nevoie de sustinere materiala sau de alta natura, din partea altora. Evita pe cat posibil sa-ti creezi asteptari, sa te bazezi prea mult pe resurse exterioare sau pe potentiali parteneri si sustinatori. Acum este momentul sa inveti sa te descurci cat poti de bine cu ceea ce ai la dispozitie si sa astepti momentul potrivit pentru dezvoltarea vreunei afaceri sau a unui parteneriat. Cu alte cuvinte, este mai degraba timpul sa mentii situatia prezenta, acceptand transformarile interioare si exterioare necesare.
Poti folosi cu varf si indesat, energia celei de a doua jumatati a anului, cand toate proiectele se dezgheata si se expandeaza cu o viteza mai mare decat de astepti. Apar resursele necesare, sprijin de unde te astepti mai putin, vitalitatea si entuziasmul sunt in crestere, iar puterea de decizie te ajuta sa fii eficient in tot ce intreprinzi.
Un moment de schimbare majora este toamna acestui an. Acum poti face saltul pe care l-ai asteptat si pentru care ai muncit mai bine de 2 ani.

BANI, PROSPERITATE
Din acest punct de vedere, in 2014 inca ai de invatat cum sa-ti construiesti un statut material si financiar multumitor, pe termen lung. In aceasta idee, apar si schimbarile in cariera, despre care am amintit anterior. Este vremea stoparii oricarei tendinte de risipa, a regandirii investitiilor, a schimbarii prioritatilor. Lucruri care altadata faceau deliciul vietii tale si inghiteau mare parte din venituri, acum s-ar putea sa nu mai valoreze nimic.
Gandul la casa, la confortul caminului si linistea familiei te poate determina sa investesti indeosebi in aceasta directie. Pe de alta parte, acum e importanta stabilitatea emotionala, linistea sufletului tau, deci ai putea investi cu folos si in sensul unor demersuri terapeutice sau de ingrijire personala.
Totusi, in a doua parte a anului, cand Jupiter se va afla in Leu, apar tentatii multe si tendinta de a cheltui hazardat si extravagant, ceea ce nu e tocmai indicat, pentru ca orice exces, orice nesabuinta poate fi taxata acum.
Castigurile si oportunitatile au sanse sa creasca in a doua parte a anului, gratie creativitatii, inspiratiei, originalitatii in manifestarea talentelor personale. De fapt, nici nu e nevoie sa te gandesti la bani. Tot ce ai de facut este sa-ti urmezi inima, intuitia, bucuria de a crea, a darui din cine esti si a primi.

Astrolog Nicoleta Svârlefus 

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
__________________________________________

Citiţi şi horoscopul pe 2014 al celorlalte zodii!

 BerbecBalanţă
TaurScorpion
GemeniSăgetător
RacCapricorn
LeuVărsător
FecioarăPeşti

________________________________________

Vrei un horoscop personalizat? Click aici!


×
Subiecte în articol: horoscop 2014