x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop „Parada planetelor”: Cum o vedem și cum ne va afecta. 2 zodii vor fi favorizate

„Parada planetelor”: Cum o vedem și cum ne va afecta. 2 zodii vor fi favorizate

de Moira Dună    |    31 Mai 2024   •   13:00
„Parada planetelor”: Cum o vedem și cum ne va afecta. 2 zodii vor fi favorizate
Sursa foto: Unsplash.com

6 din 9 planete din sistemul nostru solar vor fi vizibile pe cerul nopții înainte de apariția Soarelui, pe 3 iunie 2024.

În emisfera nordică vom asista astfel la o „Paradă a planetelor”, cu Mercur, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun aliniindu-se.

Veștile bune? 6 din 9 planete ale sistemului nostru solar vor fi vizibile în același timp.

Veștile proaste? Va trebui să te trezești devreme și să fie cer senin pentru a le vedea. 

Așa cum se întâmplă în situația tuturor evenimentelor cerești, trebuie să părăsești luminile orbitoare și poluarea din marile orașe și să mergi într-un loc deschis pentru a le zări. Acestea se pot observa pentru scurt timp, cu 20 de minute înainte de răsărit, spre est. 

De asemenea, nu toate planetele vor fi la fel de vizibile; Marte și  Saturn vor fi ușor de observat cu ochiul liber. Mercur și Jupiter vor fi vizibile într-o măsură mai mică, iar Uranus și Neptun, cei mai îndepărtați membri ai echipei planetare, vor avea nevoie de binoclu sau telescop pentru a sevedea în toată gloria lor.

Parada planetară este în mare parte o iluzie optică. Spre deosebire de alinierea din 1974 a lui Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun, surprinse de sonda spațială Voyager, planetele vizibile pe 3 iunie vor fi aruncate pe cer la diferite adâncimi, distanțe și poziții.

Dacă ratezi șansa de a vedea cerul înainte de zori, pe 3 iunie, speranța nu este pierdută deoarece planetele pot fi observate cu câteva zile înainte sau după această dată, la aproximativ aceeași oră.

Semnele care :vor fi favorizate de această aliniere:

Gemeni
Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a fi Gemeni.
Pe 3 iunie, Soarele, Jupiter, Venus și Mercur vor zbura în etericii Gemeni. Această gamă cosmică va împrumuta puțin spațiu în plus și va aduce un plus abilităților sale recunoscute de comunicare.

Acum, mai mult ca oricând, ceea ce spui poate deveni ceea ce faci. Gândește mare și ferește-te de conversațiile modeste, bârfele obositoare și orice altceva care ți-ar distrage atenția de la a deveni o versiune mai măreață, mai înțeleaptă, mai ușoară și mai strălucitoare a ta.

Pești
Hartă astronomică de epocă
Cu Soarele într-un semn mutabil,  Neptun, planeta lor dominantă, și Saturn, luminarea lecțiilor karmice înotând în apa lor, Peștii își pot separa imaginația (Neptun) de ceea ce este  posibil cu adevărat (Saturn). 

Visează la ceea ce dorești cu hotărâre, cu ochii la fel de deschiși ca mintea ta, notează nypost.com.

 

×
Subiecte în articol: parada planetelor zodii 3 iunie