x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Amendă uriașă pentru Google!

Amendă uriașă pentru Google!

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   12:30
Amendă uriașă pentru Google!

Autoritatea franceză de supraveghere a concurenței a anunțat miercuri că a amendat Google cu 250 de milioane de euro pentru încălcări legate de normele UE privind proprietatea intelectuală în relația sa cu editorii de presă.

Google s-a angajat să nu conteste faptele în cadrul procedurilor de soluționare, a precizat autoritatea de supraveghere, potrivit Reuters.

Societatea a propus, de asemenea, o serie de măsuri de remediere a anumitor deficiențe.

Amenda este legată de o dispută privind drepturile de autor în Franța cu privire la conținutul online, într-un caz declanșat de plângerile unora dintre cele mai mari organizații de presă din Franța, inclusiv Agenția France Presse (AFP).

Disputa părea rezolvată în 2022, când gigantul tehnologic american a renunțat la apelul său împotriva unei amenzi inițiale de 500 de milioane de euro emise la finalul unei investigații majore.

În declarația de miercuri, autoritatea de supraveghere a afirmat că Google a încălcat termenii a patru din cele șapte angajamente convenite în acordul de soluționare, inclusiv desfășurarea cu bună credință a negocierilor cu editorii și furnizarea de informații transparente.

Google nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google amenda