x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Amenzi poştale în valoare de 281.000 lei

Amenzi poştale în valoare de 281.000 lei

de Alexandru Radescu    |    21 Dec 2012   •   16:32
Amenzi poştale în valoare de 281.000 lei
Sursa foto: Thinkstock
Compania Total Post Mail (Ilfov) a fost amendată cu suma de 20.000 de lei pentru încălcarea dreptului rezervat furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale (Poşta Română), a anunţat Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii.

“Pe parcursul acestui an am constatat că mulţi furnizori de servicii poştale nu au respectat dreptul rezervat Poştei Române. Pentru încălcarea dreptului rezervat CNPR, ANCOM a aplicat 10 amenzi contravenţionale în valoare de 281.000 de lei şi au fost aplicate două sancţiuni de suspendare temporară a dreptului de a furniza servicii poştale”, a declarat azi Cristin Popa, Directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

În luna octombrie, ANCOM a aplicat companiei Direct Post a treia amendă, în acest an, si a suspendat temporar dreptul acestei companii de a presta servicii poştale, pentru aceleaşi motive.

Dreptul rezervat CNPR a fost dobândit la data de 26 aprilie 2009, în urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal organizate de către ANCOM, la care au participat CNPR şi compania Poşta Atlassib Curier Rapid. În vederea asigurării dreptului utilizatorilor de acces la serviciul universal, CNPR beneficiază până la sfârşitul acestui an şi de dreptul exclusiv de a presta servicii poştale având ca obiect trimiteri de corespondenţă, indiferent dacă livrarea acestora este accelerată sau nu, cu o greutate mai mică de 50 g şi pentru care se percepe un tarif mai mic de 2 lei, constând în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor de corespondenţă interne şi distribuirea trimiterilor de corespondenţă expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.

 Calitatea de furnizor de serviciu universal implică, pe lângă beneficierea de anumite drepturi şi respectarea anumitor obligaţii. Printre aceste obligaţii se numără şi cea de a asigura, în fiecare localitate de pe teritoriul României, cel puţin o colectare de la fiecare punct de acces şi cel puţin o livrare la locuinţa fiecărei persoane fizice şi la sediul fiecărei persoane juridice, în fiecare zi lucrătoare, dar nu mai puţin de 5 zile pe săptămână, la aceleaşi tarife, inclusiv în zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scăzută a populaţiei, acolo unde cantitatea de corespondenţă este mică.


×