x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook nu va notifica cei 533 de milioane de utilizatori ale căror date au fost expuse online

Facebook nu va notifica cei 533 de milioane de utilizatori ale căror date au fost expuse online

10 Apr 2021   •   20:00
Facebook nu va notifica cei 533 de milioane de utilizatori ale căror date au fost expuse online

Facebook nu intenționează să anunțe utilizatorii care se numără printre cei o jumătate de miliard de persoane ale căror informații personale au fost postate pe un site web utilizat de hackeri, relatează CNN.

Weekendul trecut, o bază de date cu înregistrări despre 533 de milioane de conturi Facebook - inclusiv numere de telefon, adrese de e-mail, zile de naștere și alte detalii personale - au fost distribuite online.

Scurgerea nu a inclus informații sensibile, cum ar fi carduri de credit sau numere de securitate socială, dar datele ar putea fi exploatate în continuare de către răufăcători.

Facebook a remarcat la începutul acestei săptămâni că datele au fost extrase din profilurile publice de pe platforma sa în 2019 utilizând funcția sa de „importator de contacte”. Compania spune că a făcut rapid ajustări ale funcției pentru a preveni repetarea unei astfel de activități.

Deși datele sunt din 2019, baza de date a fost postată online recent. Deoarece datele au fost extrase din profilurile publice, compania nu poate fi sigură ce utilizatori ar trebui să fie notificați și, prin urmare, nu intenționează să alerteze persoanele care ar putea fi afectate, a declarat Facebook pentru CNN Business, .

În schimb, Facebook a lansat o pagină de ajutor pentru utilizatorii preocupați că datele lor ar fi putut fi publicate. Pagina explică faptul că numai informațiile care au fost partajate public pe profilurile utilizatorilor au fost extrase, ceea ce înseamnă că nu includ informații care au fost partajate numai prietenilor, de exemplu. De asemenea, detaliază modul în care utilizatorii își pot regla setările de confidențialitate.

Pe lângă dezvăluirea de pe Facebook, LinkedIn a confirmat joi seară că, într-un incident separat, informațiile privind 500 de milioane de utilizatori ai săi sunt acum de vânzare pe un site utilizat de hackeri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: facebook