x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadgeturile anului 2013. Principalele inovaţii de la CES

Gadgeturile anului 2013. Principalele inovaţii de la CES

11 Ian 2013   •   07:44
Gadgeturile anului 2013. Principalele inovaţii de la CES
Sursa foto: JOE KLAMAR/AFP
Consumer Electronics Show, din Las Vegas, cel mai important târg de gadgeturi, plasat la începutul fiecărui an pentru a se stabili trendurile în domeniu este pe cale să se încheie, produsele vedetă ale acestei ediţii incluzând televizoarele cu rezoluţie 4K, căştile care nu se fixează în urechi, ci pe tâmple sau "furculiţa inteligentă", care te avertizează când mănânci prea repede.

Iată mai jos câteva din produsele prezentate de principalii jucători în domeniu.

Televizorul 4K

Televizoarele cu rezoluţie 4K (4096×2160) au fost vedetele Consumers Electronics Show, imaginile pe care astfel de aparate pot să le ofere lăsând multă lume cu gura căscată. Astfel de tehnologii au fost prezentate de producători precum Samsung sau LG, care au dezvăluit televizoare cu ecranul curbat, care să ofere mai mult realism. "Gura târgului" a fost, însă, ruptă de televizorul Sony, capabil să convertească semnale HD şi Blu-Ray în 4K.



Consola de jocuri NVIDA

Compania NVIDA a venit la târg cu prima consolă portabilă care oferă experienţa de gaming a unui Xbox. Consola are ataşat un monitor touchscreen de 5 inch, de înaltă rezoluţie.

Consola poate accesa jocuri Android sau poate accesa wireless jocurile de pe desktop.



Tableta Lenovo de 68 de centimetri

Compania Lenovo s-a prezentat la târg cu o tabletă enormă cu o diagonală de 68 de centimetri. Pusă pe perete, tableta poate fi folosită cu multă lejeritate la manipularea fotografiilor sau la editare video. Tableta are şi ventuze pentru a fi fixată pe masă, devenind o tablă de jocuri.



Camera de filmat cu proiector upgradat

Sony a prezentat versiunea îmbunătăţită a proiectorului încadrat în ecranul LCD. Camera poate proiecta pe orice suprafaţă plană imagini cu diagonala de până la 250 de centimetri. Un imput HDMI permite conectarea la aparate externe, smartphone-uri, tablete sau PC-uri sau cele obţinute prin wi-fi.



Flower Power, aparatul care permite plantelor să te caute pe telefonul mobil

CES 2013 a marcat şi intrarea grădinăritului în era digitală. Compania Parot a lansat un aparat care poate fi înfipt în ghiveci sau în pământ, lângă plante, acesta fiind dotat cu senzori care acumulează informaţii despre starea de sănătate a plantelor. Aparatul retransmite datele către telefonul mobil al grădinarului, reamintindu-i când trebuie să ude plantele etc.



Căstile pentru tâmple Aftershokz

Compania Aftershokz a lansat căştile pentru tâmple! Aceste gadgeturi folosesc o tehnologie dezvoltată pentru armata sua. Căştile sunt montate pe tâmple, nu peste urechi, sunetul fiind transmis prin os către urechea internă. În felul acesta, utilizatorul poate asculta şi muzică, dar poate capta şi zgomotele din jurul său - ideale pentru alergători sau biciclişti.



Furculiţa inteligentă

O altă invenţie care a stârnit vâlvă la CES, chiar dacă mai mult prin comentariile acide, este HappiFork - furculiţa inteligentă. Furculiţa respectivă poate fi folosită ca orice alta, însă atunci când sesizează că ritmul în care utilizatorul mănâncă este prea rapid, îi atrage atenţia prin vibraţii sau sunete discrete. Inventatorii spun că în felul acesta, utilizatorii pot învăţa să mănânce mai sănătos. 


×