x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Google câștigă timp în războiul magazinelor de aplicații Android

Google câștigă timp în războiul magazinelor de aplicații Android

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2024   •   19:40
Google câștigă timp în războiul magazinelor de aplicații Android

Google obține o victorie temporară în bătălia sa legală cu Epic Games, creatorul jocului Fortnite. Un judecător federal american a decis să amâne deschiderea sistemului Android către magazinele de aplicații rivale, suspendând termenul limită de 1 noiembrie stabilit anterior într-un proces.

Potrivit AFP, judecătorul James Donato a acordat Google o pauză în implementarea măsurilor cerute de Epic Games, care acuză gigantul tehnologic de monopol ilegal prin magazinul său Google Play.

Compania s-a declarat mulțumită că judecătorul a întrerupt temporar punerea în aplicare a „remediilor periculoase cerute de Epic", a declarat un purtător de cuvânt al Google. Compania susține că aceste măsuri ar putea afecta „capacitatea Google Play de a oferi o experiență sigură și securizată" utilizatorilor.

În replică, un reprezentant Epic Games a minimizat importanța deciziei, descriind-o drept „doar un pas procedural" și insistând că apelul Google este „lipsit de temei".

Procesul inițial a constatat că Google a făcut din Play Store singura metodă de plată pentru aplicațiile terțe, o practică considerată anticoncurențială. Epic Games încearcă de mult timp să permită plățile pentru jocurile sale mobile în afara magazinelor Google sau Apple, care percep comisioane de până la 30%.

Decizia vine într-un context în care Google se confruntă cu mai multe provocări legale. În august, un alt judecător a declarat motorul de căutare Google drept monopol ilegal, iar compania mai este acuzată de dominație în publicitatea online într-un al treilea caz federal.

Amânarea oferă Google timp să-și pregătească apărarea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google Android aplicatii