România o duce bine în materie de Internet. Mergeţi în ţări mult mai dezvoltate şi urmăriţi semnalul pe telefonul mobil. O să aveţi surprize. Neplăcute. Ce să mai spui despre traficul pe Internet, ce pretenţii să mai ai? În timp ce alţii aleargă după semnal, ca să-şi poată suna soacra, să pună supa la fiert, noi alergăm după 4G şi vrem să downloadăm şi uploadăm cu viteza gândului. Şi operatorii ne îmbie la cheltuială, e drept. Căci nu e suficient ca ei să asigure “ţeava”, mai trebuie să scoatem şi noi bani din buzunar pe terminale potrivite. Huawei, unul dintre competitorii din ce în ce mai vizibili pe piaţă, şi-a extins oferta de smartphone-uri cu Internet 4G şi pentru buzunare mai puţin “voluminoase”. La un preţ cât se poate de onorabil poţi obţine un terminal cu 4G şi o cameră foto decentă, perfectă pentru selfie şi fotografii în condiţii de iluminare bune. Fără pretenţii pentru condiţiile slabe de iluminare, dar un terminal care nu-ţi dă bătăi de cap la capitolul conexiuni wireless, navigare pe Net, cu un aspect plăcut, suplu, extrem de uşor, cu dotări de nivel mediu. Aş îndrăzni să-l recomand în special tinerilor, căci preţul actual de pe piaţă, comparativ cu oferta terminalului, sunt exact ceea ce le trebuie. Sau le este suficient. Este vorba despre Huawei Ascend G6. Carcasa din plastic, un minus
Nu mă dau în vânt deloc după plastic, am mai scris asta cu alte ocazii. Dar fac rabat, dacă restul dotărilor merită gestul meu. Ascend G6 are carcasa din plastic, iar sfatul meu este să nu fie prea mult supusă frecuşurilor, căci punctele de prindere par a fi fragile. Ecranul are o rezoluţie acceptabilă pentru ochii mai puţin vigilenţi, dar cârcotaşii au observat degrabă pixelii în lumină mai puternică.
Ecranul are 4,5 inch, iar rezoluţia este de 540x960 de pixeli, cu o densitate de 245 de pixeli pe inch. Procesorul nu este unul de top, dar este un quad-core, la 1,2 Ghz. Camera foto principală este de 8 megapixeli, oferind o varietate de moduri de captură a imaginilor, cum ar fi modurile înfrumuseţare şi zâmbet. În condiţii de foarte bună iluminare şi-a făcut treaba la superlativ. Culorile au fost redate cu acurateţe, claritatea şi luminozitatea au fost ireproşabile.
Camera frontală este de 5 MP, arhisuficientă pentru selfie-uri.
Dacă simţiţi că unghiul de vizualizare al camerei nu este suficient de lat pentru a captura o scenă incredibilă? Există posibilitatea să puneţi câteva fotografii împreună şi să le combinaţi într-o singură fotografie, în modul panoramic.
Un detaliu de interes în special pentru tineri: puteţi înregistra un clip audio în timpul realizării unei fotografii, ceea ce va da o notă aparte acesteia.
Sistemul de operare al terminalului este un Android 4.3 Jelly Bean, cu interfaţă Huawei Emotion UI 2.0 Lite. Nu am găsit precizări nicăieri despre un eventual update de soft.
Bateria terminalului este de numai 2000 de miliamperi, beneficiind de funcţia care detectează aplicaţiile consumatoare de energie care rulează în fundal. Aceasta identifică acele aplicaţii care rulează pe fundal, cum ar fi WhatsApp sau Facebook Messenger şi în momentul când acestea consumă foarte multă energie, ne notifică să le închidem. Dacă nu sunteţi dependenţi de notificări, atunci e o opţiune bună pentru economisirea bateriei.