x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Militarii americani creeaza o noua arma impotriva Rusiei!

Militarii americani creeaza o noua arma impotriva Rusiei!

10 Ian 2018   •   10:59
Militarii americani creeaza o noua arma impotriva Rusiei!

Doctrina militara a Statelor Unite prevede, printre multe altele, crearea unui nou focos nuclear pentru reachetele Trident, ca masura de descurajare a Rusiei, afirma un reprezentant al Casei Albe, relateaza cotidianul britanic The Guardian.

 

Publicatia citeaza cuvintele fostului consilier al directorului Consiliului de securitate al SUA, Jon Wolfsthal, potrivit caruia noua strategie isi propune sa reduca restrictiile vizand utilizarea armentului nuclear. 

El spune ca Pentagonul si-a propus sa modifice rachetele cu stationare subacvatica Trident D5 pentru a le echipa cu focoase nucleare noi. Scopul Statelor Unite, a adaugat Jon Wolfsthal, vor sa impiedice Rusia sa foloseasca arma atomica in cazul vreunui conflict in Europa de est.

"Oamenii care au elaborat aceasta doctrina vor sa transmita un mesaj foarte clar Rusiei, Coreii de Nord si Chinei. Si anume ca, daca Rusia sau Coreea de Nord vor incerca sa recurga la armamentul nuclear, ele se vor confrunta cu urmari dintre cele mai serioase", a mentionat oficialul american.

×
Subiecte în articol: sua rusia trident focos nuclear