x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Rusii acuza NATO de scandalul lor de la Roskosmos

Rusii acuza NATO de scandalul lor de la Roskosmos

23 Iul 2018   •   08:55
Rusii acuza NATO de scandalul lor de la Roskosmos

La cei 74 de ani ai sai, omul de stiinta Viktor Kudriavtsev, cercetator la principalul centru stiintific al corporatiei de stat Roskosmo, a fost retinut de politie si acuzat ca ar fi transmis uneia dintre tarile membre NATO informatii secrete despre tehnologia hipersonica a Rusiei, a aflat cotidianul Kommersant. 

 

Interlocutorii ziarului ce apare la Moscova au precizat ca este vorba despre "o tehnologie avansata, folosita in realizarea aparatelor de zbor hipersonica, date la care avea acces un grup foarte restrans de specialisti.

"Odata sustrase, aceste informatii au fost trimisa spre analiza serviciilor speciale ale Aliantei Nord-Atlantice", au afirmat sursele Kommersant din cadrul organelor de ancheta. 

Kommersant aminteste ca, la sfarsitul saptamanii trecute, centrul de cercetare a fost perchezitionat in cadrul unui dosar de inalta tradare. Printre birourile in care oamenii legii au intrat s-a numarat si cel al directorului unitatii respective, Dmitri Paison. 

Tot atunci au fost retinute mai multe persoane. Roskosmos a refuzat orice comentarii, biroul de presa confirmand doar arestarea omului de stiinta.  

×