x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech SpaceX și NASA pregătesc lansarea a patru astronauți din patru țări

SpaceX și NASA pregătesc lansarea a patru astronauți din patru țări

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   11:45
SpaceX și NASA pregătesc lansarea a patru astronauți din patru țări
Sursa foto: Hepta

Astronauții reprezentând patru țări și agenții spațiale diferite se pregătesc să plece în spațiu la bordul unei rachete SpaceX. Ei se vor îndrepta către Stația Spațială Internațională, în cadrul unei misiuni care ar trebui să dureze mai mult de șase luni.

Echipajul se va afla la bordul capsulei SpaceX Crew Dragon Endurance în cadrul misiunii denumită Crew-7. Capsula va ajunge în spațiu cu ajutorul unei rachete SpaceX Falcon 9. Decolarea va fi la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, sâmbătă la ora 3:27 a.m., ora Europei Centrale, potrivit CNN.

Cele mai recente prognoze meteorologice de la locul de lansare oferă o șansă de 95% ca vremea să fie suficient de bună pentru decolare.

NASA și SpaceX doreau să facă lansarea vineri dimineața, dar joi seară, oficialii și-au schimbat planurile. NASA a dezvăluit că întârzierea de 24 de ore a fost necesară pentru a le permite inginerilor să facă ultimele verificări.

Cei patru astronauți de pe Crew-7 sunt Jasmin Moghbeli de la NASA, care va fi comandantul misiunii, danezul Andreas Mogensen de la Agenția Spațială Europeană, Satoshi Furukawa de la Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială și rusul Konstantin Borisov de la Roscosmos.

După decolare, capsula Crew Dragon se va desprinde de racheta Falcon 9 pentru a-și începe călătoria pe orbită. Nava spațială va petrece mai mult de 24 de ore pe drumul spre stația spațială, care orbitează la aproximativ 420 de kilometri deasupra suprafeței Pământului. Se așteaptă ca echipajul să andocheze la stația spațială duminică, în jurul orei 8:39 a.m. ET.

După ce vor ajunge la bord, Moghbeli, Mogensen, Furukawa și Borisov vor prelua controlul activităților de la cei șapte astronauți aflați deja pe stația spațială. Astronauții din misiunea SpaceX Crew-6 se află pe stația spațială din luna martie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spacex nasa