x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Agenţia Spaţială Europeană demonstrează fără tăgadă: există apă pe Marte!

Agenţia Spaţială Europeană demonstrează fără tăgadă: există apă pe Marte!

02 Noi 2012   •   19:18
Agenţia Spaţială Europeană demonstrează fără tăgadă: există apă pe Marte!

Imagini incredibilie de pe Marte, luate la o rezoluţie foarte mare de camera de pe naveta Mars Express a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), arată un peisaj de o frumuseţe rară şi dezvăluie semne clare despre existenţa apei, în trecut, pe suprafaţa planetei şi faptul că ea ar putea fi prinsă în gheţari subterani uriaşi.

Fotografiile arată un teren accidentat din regiunea Munţilor Nereidum, în zona de nord al bazinului Argyre, unul dintre cele mai mari bazine de impact de pe Marte, potrivit unui articol publicat în Daily Mail.

Noile imagini arată porţiuni din această regiune prezentând multiple caracteristici fluviale, glaciale şi eoliene. Modele extinse de drenaj se pot observa în fotografii, formate atunci când apa lichidă s-a scurs în regiunile cele mai adânci ale zonei

"Pe Pământ, acest tip de canale se formează de obicei la suprafaţă, după ploi abundente sau la topirea zăpezii şi a gheţii. Procese similare se crede ca au avut loc şi pe Marte, în trecut", au anunţat cercetătorii de la Agenţia Spaţială Europeană.

×