x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Alcoolul te face mai... inteligent. Vezi de ce rezolvi mai rapid probleme de logică dacă bei două pahare de vin

Alcoolul te face mai... inteligent. Vezi de ce rezolvi mai rapid probleme de logică dacă bei două pahare de vin

12 Apr 2012   •   13:19
Alcoolul te face mai... inteligent. Vezi de ce rezolvi mai rapid probleme de logică dacă bei două pahare de vin

Doua halbe de bere sau doua pahare de vin te ajuta sa rezolvi probleme de logica – nu doar ca dai raspunsurile corecte, dar le dai si mai repede. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Illinois din Chicago. Iar explicatia stiintifica este urmatoarea: alcoolul stimuleaza creativitatea, reducand capacitatea mnezica (memoria 'de lucru'), responsabila de abilitatea de concentrare pe o problema anume. 'Capacitatea mnezica determina abilitatea de de-focalizare a atentiei, gandirea distributiva. Este abilitatea de a-ti aminti ceva, in timp ce te gandesti la altceva', a explicat profesorul Jennifer Wiley, de la Universitatea Illinois, citat de MedicalDaily.com.

Studiul, care contrazice teoriile de pana acum, conform carora cresterea memoriei de lucru conduce la o imbunatatire a capacitatilor analitice, a fost publicat in Jurnalul cu profil medical 'Constiinta si cunoastere'. Conform studiului, persoanele care au o concentratie a alcoolului in sange de 0,07 sau chiar mai mult, pierd din capacitatea de rezolvare a problemelor care necesita atentie, insa se descurca mai bine cand vine vorba de testele a caror solutionare necesita creativitate. Mai exact, consumul de alcool te ajuta sa rezolvi cu 40% mai multe astfel de probleme, iar timpul mediu de solutionare este de 12 secunde in cazul celor bauti, comparativ cu 15,5 secunde, in cazul celor are nu au consumat alcool.

×
Subiecte în articol: alcoolul si logica