x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Asteroid aproape de Terra!

Asteroid aproape de Terra!

09 Apr 2011   •   09:04
Asteroid aproape de Terra!
160467-.jpgSpecialiştii NASA au descoperit recent un asteroid de mari dimensiuni în apropierea Pământului. Numit 2010SO16, asteroidul orbitează Soarele şi are un traseu în formă de potcoavă, potrivit Agenţiei spaţiale americane.

Iniţial, asteroidul a atras atenţia oamenilor de ştiinţă Apostolos "Tolis" Christou şi David Asher de la Observatorul din Irlanda de Nord. Cei doi au simulat traseul acestui asteroid şi nu exclud un impact cu Pământul.

Pentru că planeta noastră este mai mare decât asteroidul, forţa gravitaţională a Terrei îl va abate de la orbita sa, puţin câte puţin, la fiecare trecere.

Cum asteroidul are, în medie, aceeaşi distanţă orbitală cu a Pământului, diferind însă forma, ne vom apropia de acest corp ceresc. El are nevoie de 175 de ani ca să realizeze un ciclu complet, o rotatie în forma de potcoavă. Însă, deoarece şi Pământul şi asteroidul se întâlnesc pe aceeaşi orbită,  iar gravitaţia Pământului va atrage asteroidul spre o orbită tot mai mică, la un moment dat există posibilitatea unui impact.

×
Subiecte în articol: pamant nasa asteroid terra