x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Avionul Solar Impulse 2 a aterizat pe aeroporul Kennedy din New York

Avionul Solar Impulse 2 a aterizat pe aeroporul Kennedy din New York

11 Iun 2016   •   14:30
Avionul Solar Impulse 2 a aterizat pe aeroporul Kennedy din New York

Avionul cu propulsie solară Solar Impulse 2 a aterizat sâmbătă în zori pe aeroportul Kennedy din New York, încheind astfel etapa traversării teritoriului SUA, relatează EFE.

Avionul care decolase după miezul nopţii de pe aeroportul din Lehigh Valley (Pennsylvania) a aterizat fără probleme la ora locală 03.59 (07.59), cu un minut înainte de orarul prevăzut.

Cu puţin înainte avionul survolase Statuia Libertăţii şi insula Manhattan.

Camerele instalate pe o navă din portul New York au filmat avionul, care are greutatea unui autoturism dar dimensiunea unui Boeing 747, în timp ce survola podul Verrazano.

Avionul cu propulsie solară va traversa apoi Atlanticul, înainte de a se întoarce la punctul de plecare în Abou Dhabi, de unde cei doi piloţi elveţieni, Bertrand Piccard et André Borschberg, au decolat la 9 martie 2015.

Propulsat de elice care funcţionează graţie energiei furnizate de 17.000 de celule fotovoltaice, aparatul zboară cu mai puţin de 50 km/h, chiar dacă îşi poate dubla viteza în condiţiile unei depline expuneri la soare.

Cei doi piloţi conduc pe rând şi nu se pot odihni decât pentru perioade scurte, având în vedere că datele tehnice trebuie verificate la fiecare 20 de minute.

Echipa care însoţeşte aparatul în turul său în jurul lumii este însărcinată cu transportarea unui hangar gonflabil, care poate fi instalat oriunde pentru a proteja avionul atunci când se află la sol.AGERPRES

×
Subiecte în articol: avionul solar impulse