Din momentul în care Uniunea Europeană a impus anumite restricții referitoare la comercializarea becurilor incadescente, au apărut numeroase plângeri referitoare la alternativele economice ale acestora.
Lumina albă a LED-urilor și atmosfera creată în încăpere i-a făcut pe mulți să tânjească după becurile tradiționale și lumina lor caldă și strălucitoare. Din fericire pentru nostalgici, oamenii de știință din Statele Unite au făcut o descoperire cu ajutorul cărora ar putea readuce la viața metoda clasică de iluminat.
Cercetătorii de la Massachussets Institute of Technology au ajuns la concluzia că înconjurând filamentul cu o structură specială de cristal care permite trecerea luminii, energia se reîntoarce la aceasta, nu se mai risipește.
Potrivit telegraph.co.uk, tehnica a fost numită „reciclarea luminii”, deoarece energia care în mod normal s-ar pierde în aer este redirecționată către filament, unde se creează din nou lumină.
În general, becurile tradiționale sunt eficiente în proporție de 5%, 95% din energie fiind irosită în atmosferă, în timp ce LED-urile sau becurile fosforecente au o eficiență de 14%. Oamenii de știință speră că inovația lor va crește eficiența becurilor incandescente până la 40%.