x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Becurile incandescente ar putea reveni pe piață grație ideii unei echipe de cercetători americani

Becurile incandescente ar putea reveni pe piață grație ideii unei echipe de cercetători americani

16 Ian 2016   •   11:39
Becurile incandescente ar putea reveni pe piață grație ideii unei echipe de cercetători americani

Din momentul în care Uniunea Europeană a impus anumite restricții referitoare la comercializarea becurilor incadescente, au apărut numeroase plângeri referitoare la alternativele economice ale acestora.

Lumina albă a LED-urilor și atmosfera creată în încăpere i-a făcut pe mulți să tânjească după becurile tradiționale și lumina lor caldă și strălucitoare. Din fericire pentru nostalgici, oamenii de știință din Statele Unite au făcut o descoperire cu ajutorul cărora ar putea readuce la viața metoda clasică de iluminat.

Cercetătorii de la Massachussets Institute of Technology au ajuns la concluzia că înconjurând filamentul cu o structură specială de cristal care permite trecerea luminii, energia se reîntoarce la aceasta, nu se mai risipește.

Potrivit telegraph.co.uk, tehnica a fost numită „reciclarea luminii”, deoarece energia care în mod normal s-ar pierde în aer este redirecționată către filament, unde se creează din nou lumină.

În general, becurile tradiționale sunt eficiente în proporție de 5%, 95% din energie fiind irosită în atmosferă, în timp ce LED-urile sau becurile fosforecente au o eficiență de 14%. Oamenii de știință speră că inovația lor va crește eficiența becurilor incandescente până la 40%.
 

×