x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă China şi-a început aventura spaţială: Primul laborator cosmic chinezesc, lansat cu succes pe orbită

China şi-a început aventura spaţială: Primul laborator cosmic chinezesc, lansat cu succes pe orbită

de Departamentul Online    |    01 Noi 2011   •   06:04
China şi-a început aventura spaţială: Primul laborator cosmic chinezesc, lansat cu succes pe orbită

Nava spatiala Shenzhou 8, care trebuie sa se cupleze cu modulul spatial Tiangong 1 a fost lansata cu succes. Va fi prima cuplare spatiala efectuata de China. Pe langa indeplinirea primei andocari spatiale cu Tiangong 1, nava spatiala Shenzhou 8 va face, de asemenea, o serie de experimente stiintifice.

Shenzhou 8 a fost lansat din desertul Gobi de o racheta "Marele Mars 2F". El s-a separat de racheta sa de lansare la aproximativ 200 de km deasupra Pamantului, a anuntat Ria Novosti.

Shenzhou 8 urmeaza sa se cupleze de Tiangong-1, un modul de testare lansat pe 29 septembrie. Acest lucru va fi pentru China prima sa intalnire spatiala, o tehnologie cruciala in cucerirea spatiului.

Cuplarea va fi realizata in cadrul programului vizand sa doteze China cu o statie orbitala ca fosta statie rusa Mir sau Statia Spatiala Internationala, in care un echipaj poate sa traiasca independent timp de mai multe luni.

×