x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire MAJORA a nutritionistilor! Iată cum ne vom hrăni peste câțiva ani!

Descoperire MAJORA a nutritionistilor! Iată cum ne vom hrăni peste câțiva ani!

02 Aug 2016   •   10:01
Descoperire MAJORA a nutritionistilor! Iată cum ne vom hrăni peste câțiva ani!
Sursa foto: unknown

În urma unui experiment s-a constatat ca o proteină din laptele gândacilor de bucatărie este de 4 ori mai nutritivă decât cea a laptelui de vacă.

O echipă internațională de oameni de știință tocmai a extrast un cristal de proteină situat în intestinul subțire al unui gândac de bucătărie. Această proteină conține de patru ori mai mulți nutrienți decât cea a laptelui de vacă, iar cercetătorii consideră că laptele gândacilor ar putea deveni o sursă de hrană pentru populație, potrivit sciencealert.com.

Deși majoritatea gândacilor nu produc lapte, diploptera punctată este singura specie de gândaci care dă naștere puilor și care produce un fel de „lapte” care conține cristale de proteine.

Faptul că o insectă produce lapte este destul de fascinant - dar ceea ce este și mai fascinant, este faptul că o singură proteină a acestui lapte conține de 3 ori mai multă energie decât o proteină din  laptele de bivol (care este mai bogat în calorii decât laptele de vacă).

Echipa oamenilor de știință din India a decis sa extragă genele responsabile pentru producerea cristalelor de proteine din lapte pentru a vedea dacă acestea se pot reproduce în laborator.

"Cristalele sunt ca un aliment complet. Au proteine, grăsimi și zaharuri. Dacă te uiți în proteinele extrase, au toți aminoacizii esențiali", a declarat Sanchari Banerjee, unul din oamenii din echipă.

Este important să subliniem faptul că această sursă bogată în proteine, cu siguranță, nu va fi pentru cei care încearcă să slăbească și, probabil, nici măcar nu este recomandată pentru cele mai multe diete occidentale, unde deja se consumă foarte multe calorii pe zi.

Pentru cei care se luptă pentru a obține cantitatea de calorii necesară pe zi, acest lucru ar putea fi un mod rapid și ușor."Sunt foarte stabile. Pot fi un supliment de proteine fantastic", a spus Ramaswamy.

×