x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Experiment inedit NASA! Elevii şcolii de ştiinţă au trimis în spaţiu un astronaut ciudat. Vezi despre cine este vorba (VIDEO)

Experiment inedit NASA! Elevii şcolii de ştiinţă au trimis în spaţiu un astronaut ciudat. Vezi despre cine este vorba (VIDEO)

22 Apr 2012   •   08:13
Experiment inedit NASA! Elevii şcolii de ştiinţă au trimis în spaţiu un astronaut ciudat. Vezi despre cine este vorba (VIDEO)

Un pui s-a aventurat cu indrazneala acolo unde niciun alt seaman de-al lui nu a ajuns. Pasarea cu pricina este din cauciuc, se numeste Camilla si a fost trimisa in spatiu intr-un costum...tricotat, scrie Daily Mail. Cei care au lansat-o sunt elevii Liceului Bishop Union din California, invataceii dorind sa testeze nivelul de radiatii al uneia dintre cele mai puternice furtuni de protoni din ultimii ani. Pasarea a fost atasata de un balon cu heliu.

Impreuna cu pasarea, elevii au trimis in spatiu senzori de radiatii, camere de luat vederi, GPS, un termometru, insecte si seminte de floarea-soarelui. Calatoria a durat doua ore si jumatate, "coletul" ajungand la o altitudine de aproximativ 40 de kilometri.

"Spre sfarsitul anului, planuim sa lansam o specie de microbi ca sa aflam daca suravietuiesc in spatiu", le-a spus Rachel Molina, de 17 ani, specialistilor NASA.

Entuziastii spatiului sunt familiari cu Camilla, care este mascota Solar Dynamics Observatory al NASA si care are mai mult de 20.000 de fani pe Twitter, Facebook si Google +.

×