x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă IMAGINE FABULOASĂ a Soarelui, surprinsă ÎN PREMIERĂ de telescopul NuSTAR. Cadoul NASA de Crăciun (VIDEO)

IMAGINE FABULOASĂ a Soarelui, surprinsă ÎN PREMIERĂ de telescopul NuSTAR. Cadoul NASA de Crăciun (VIDEO)

25 Dec 2014   •   11:32
IMAGINE FABULOASĂ a Soarelui, surprinsă ÎN PREMIERĂ de telescopul NuSTAR. Cadoul NASA de Crăciun (VIDEO)

NASA a făcut publică o imagine uimitoare a Soarelui capturată de telescopul cu raze X-spaţiale NuSTAR, configurat pentru a observa fenomene cosmice precum exploziile unor 'găuri negre'.

Recent, NASA a decis să utilizeze telescopul pentru a face observaţii detaliate asupra Soarelui, iar luni, agenţia spaţială a publicat o imagine luată de telescop, precizează New Hampshire Voice. Referindu-se la telescopul NuSTAR, David Smith, membru al echipei NASA, a explicat că acesta va oferi o imagine unică a Soarelui, incluzând de la cele mai profunde, la cele mai înalte părţi ale atmosferei sale.

Potrivit lui Smith, telescopul va fi de ajutor în clarificarea misterului despre căldura de pe suprafaţa Soarelui şi despre coroana planetei. NASA a declarat că imaginea surprinsă de NuSTAR a furnizat o imagine unică a Soarelui care permite o înţelegere mult mai profundă decât până acum.

Mai multe amanunte pe www.3dots.ro×