x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Mănânci fast-food, primeşti 3.500 de dolari pe lună. Se caută voluntari!

Mănânci fast-food, primeşti 3.500 de dolari pe lună. Se caută voluntari!

16 Mai 2012   •   17:13
Mănânci fast-food, primeşti 3.500 de dolari pe lună. Se caută voluntari!

Cei carora le ploua in gura atunci cand trec pe langa un restaurant fast-food au parte de o veste buna: preferintele lor culinare sunt nesanatoase dar pot fi profitabile!

Pentru realizarea unui studiu avand ca tema obezitatea, cercetatorii americani de la Universitatea din Washington au nevoie de voluntari, singura solicitare impusa participantilor fiind ca sa creasca in greutate cu cel putin 5% pe parcusul a trei luni.
Sacrificiul ingurgitarii in exces a burgerilor, saormelor si cartofilor prajiti si consecinta fireasca a unei astfel de indeletniciri - depunerea unor inele de osanza, este recompensat de institutia americana cu un salariu de 3500 de dolari pe luna.

Initiatorii studiului doresc ca in urma acestui experiment sa afle de ce unii oameni care consuma mancare nesanatoasa devin obezi iar altii nu. De asemenea se incearca determinarea cauzelor pentru care unele persoane obeze dezvolta diabet, boli cardiovasculare si alte afectiuni asociate cu obezitatea.

Pentru a putea lua parte la studiu, voluntarii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, sa fie nefumatori si sa nu aiba diabet.
Ei trebuie sa aiba deja cel putin 13 kilograme peste greutatea normala.

Daca esti interesat, te poti inscrie aici!

×