x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA a amânat lansarea navetei Endeavour

NASA a amânat lansarea navetei Endeavour

05 Apr 2011   •   11:31
NASA a amânat lansarea navetei Endeavour
159802-.jpgAgenţia spaţială americană a anunţat că a luat decizia de a amâna cu 10 zile lansarea navetei Endeavour către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pentru a nu intra într-un "conflict" cu programul de lansare al unei capsule spaţiale ruseşti care are aceeaşi destinaţie, informează AFP.

Naveta Endeavour va fi lansată pe 29 aprilie, la ora locală 15:47 (19:47 GMT), de la Centrul spaţial Kennedy din Florida, a anunţat într-un comunicat Agenţia spaţială americană.

După lansarea navetei Endeavour, ultimul zbor al unei navete spaţiale americane va fi efectuat de Atlantis, a cărei lansare este prevăzută pentru data de 28 iunie.

ISS, a cărei construcţie a început în 1998 şi care este ocupată în permanenţă, începând din noiembrie 2000, se află pe orbita terestră la o altitudine de 350 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/oră.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări.

×