x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă NASA a descoperit cea mai veche galaxie din univers

NASA a descoperit cea mai veche galaxie din univers

27 Ian 2011   •   09:03
NASA a descoperit cea mai veche galaxie din univers
Sursa foto: nasa.gov/
148417-.jpgVIDEO - Experţii NASA au descoperit cea mai veche galaxie observată vreodată, care a luat naştere în urmă cu 13,2 miliarde de ani în urmă. Galaxia a fost observată cu ajutorul telescopului Hubble.

"NASA a atins noi orizonturi, iar ultima descoperire ne va ajuta să înţelegem mai bine Universul şi va oferi, în acelaşi timp, informaţii preţioase generaţiilor următoare", a declarat Charle Bolden, membru al echipajului navei care a plasat telescopul Hubble pe orbită.

"Acum 20 de ani, nu puteam decât să sperăm la marile descoperiri ştiinţifice pe care le-a făcut Hubble", a adăugat Bolden, potrivit nasa.gov, citat de antena3.ro.



Astronomii nu cunosc cu exactitate momentul apariţiei primei stele din univers, însă descoperirea unor obiecte din ce în ce mai îndepărtate de Pământ reprezintă informaţii noi despre formarea stelelor şi galaxiilor după Big Bang.

“După 20 de ani de când a început să ne deschidă ochii la misterele universului, Hubble nu încetează să ne uimească” a declarat Jon Morse, expert din cadrul diviziei de Astrofizică a NASA. “ Acum a început să ne ofere imagini cu marginea universului, pe care NASA îşi doreşte să o exploreze de foarte mult timp”, a adăugat specialistul NASA.

×