x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net zoom

Net zoom

de Jurnalul National    |    03 Apr 2008   •   00:00

http://www.brainpop.com/math/seeall/: Geometrie, volumul unui corp, va­loare absolută, fracţii, zecimale, plan vectorial, toate aceste noţiuni sunt explicate sub formă de filmuleţe atractive, atât pentru cei mai mici, cât şi pentru cei mai mari, în funcţie de nivelul de cunoştinţe la care se află.

http://www.brainpop.com/math/seeall/

Geometrie, volumul unui corp, va­loare absolută, fracţii, zecimale, plan vectorial, toate aceste noţiuni sunt explicate sub formă de filmuleţe atractive, atât pentru cei mai mici, cât şi pentru cei mai mari, în funcţie de nivelul de cunoştinţe la care se află. Un site interactiv care îţi arată că matematica poate fi nu doar complicată, binenţeles, ci şi amu­zantă sau captivantă. Dacă totuşi te saturi de ea, nu te împiedică nimeni să treci la alegerea unor categorii precum ştiinţă, tehnologie sau artă pentru a descoperi alte filmuleţe educative, care au ca singur scop să te facă să înţelegi mediul în care trăieşti.


http://www.apples4theteacher.com/math.html

Atât pentru copiii pasionaţi de matematică, cât şi pentru cei care abia acum încep să decopere acest domeniu, site-ul pro­pune o gamă de exerciţii precum măsurători, definirea formelor geometrice sau operaţii cu numere întregi sub formă de jocuri atractive, care nu îi vor lăsa să se plictisească. Animaţiile de pe site îi vor face cu siguranţă să uite că matematica se predă la şcoală.

 

http://www.parapal-online.co.uk/picture_dict/numbers.html

Un site extrem de simplu, cu ajutorul căruia cei mici pot învăţa numerele întregi de la 1 la 100 în limba engleză. Cu ajutorul mouse-ului, ei pot afişa întâi denumirea asociată cu un număr, pentru ca apoi să îşi autotesteze cunoştinţele, alegând în primul rând numărul corect, verificând, în al doilea rând, dacă au învăţat să îl scrie corect. 

 

http://www.mathsnet.net/puzzles/mathionaire/mathionaire.swf

Construit pe principiul cunoscutului “Vrei să fii miliardar?”, site-ul îţi propune să câştigi (virtual, bineţeles) până la un milion de lire, în funcţie de cât de bine te descurci să te joci cu cifrele. Ai la dispoziţie exact aceleaşi opţiuni disponibile şi în jocul original, iar gradul de dificultate al întrebărilor creşte împreună cu “suma” pusă în joc. Cu siguranţă merită să încerci, nu?

 

http://www.math.com/

Acest site este dedicat cu desăvârşire celor pasionaţi de domeniul cifrelor şi celor care vor să îşi reamin­tească de lecţiile din liceu. Math.com îţi pune la dispoziţie mai multe categorii, cu diverse grade de dificultate, precum “matematica de bază”, “algebră”, “geometrie”, “trigonometrie” sau “statistică”. După ce treci prin studierea teoriei (ca să nu te îndepărtezi de şcoală) sau alegând direct să rezolvi exerciţii (dacă te-ai îndepărtat deja de şcoală şi vrei să vezi dacă mai reuşeşti), poţi trece la “minunile matematicii”, categorie care îţi reaminteşte că matematica poate fi şi frumoasă şi amuzantă.  

 

http://www.archimedes-lab.org/numeral.html

Citeşte câte ceva despre istoria cifrelor care stau la baza întregii matematici, compară diferitele scrieri şi evoluţia grafică a acestora în diferite culturi. După ce studiezi originea cifrelor romane, află cum au fost ele înlocuite de cifre arabe citind despre Fibonacci. În plus, vezi cum arată alte sisteme originale de calcul sau care sunt constribuţiile chinezilor din antichitate în definiţiile actuale ale numerelor.

 

http://www.geocities.com/EnchantedForest/Tower/1133/funwith.htm

Site-ul îi învaţă pe cei mici să se distreze cu ajutorul cifrelor, efec­­tuând diferite trucuri “magice”. Fie că este vorba despre nu­me­rele înscrise pe cărţi de joc, cele din calendar sau doar cele aflate în mintea cuiva, copilul tău va învăţa să le dibuiască precum un ade­vărat magician. Dacă celui mic nu îi place matematica, aceasta este o metodă bună de a studia noţiuni elementare fără probleme.

 

http://www.netagency.co.uk/keyedin2/index.html

Jocuri de strategie, puzzle-uri, jocuri de aventură, teste interactive şi alte aplicaţii care pun mintea la contribuţie. Altfel spus, matematică fără să te chinui foarte tare. Site-ul este de aşa natură structurat încât să fie accesibil tuturor, în funcţie de gradul de cunoştinţe matematice acumulate până în prezent. În plus, puţină cultură generală despre matematicieni celebri, autorii site-ului propunând un om de ştiinţă pe săptămână şi explicând, în linii mari, meritele fiecăruia dintre ei în vastul domeniu al numerelor.  

×
Subiecte în articol: zoom pe net