x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Net Zoom

Net Zoom

11 Oct 2008   •   00:00

http://www.hhmi.org/biointeractive/museum/index.html: Pe această adresă de web puteţi afla răspunsuri legate de cea mai inteligentă maşinărie de pe Pământ – omul.




http://vmoc.museophile.com/
Astăzi aproape că nu mai există familie care să nu aibă un computer în casă. Chiar şi într-o Românie săracă, oamenii din diverse categorii de vârstă încep să se familiarizeze cu utilizarea calculatorului. Vă oferim ocazia de a vizita un muzeu virtual dedicat în întregime computerelor şi uimitorului "domeniu" World Wide Web. Tot aici puteţi găsi biografii ale unor inventatori din domeniu.

http://www.virtualmuseum.ca
Acest link este un portal către comorile culturii canadiene. Aici găsiţi linkuri către expoziţii organizate în întreaga Canadă, precum şi legături către aproximativ 150 de jocuri interactive, adresate atât celor mici, cât şi celor mari. Site-ul, accesibil atât în limba engleză, cât şi în limba franceză, găzduieşte, totodată, o secţiune destinată cadrelor didactice, unde vă puteţi familiariza cu resurse de metodologie practicată în şcolile canadiene.


http://www.hhmi.org/biointeractive/museum/index.html
Pe această adresă de web puteţi afla răspunsuri legate de cea mai inteligentă maşinărie de pe Pământ – omul. Accesaţi linkurile de pe acest site pentru a afla mecanismul prin care creierul procesează informaţia şi depozitează cunoaşterea, modalităţile prin care unele gene provoacă diferite afecţiuni, felul în care comunică celulele între ele şi altele. Răspunsurile sunt documentate şi nu se referă doar la un singur domeniu. Succes la descoperirea acestui muzeu virtual, construit de Institutul Medical Howard Hughes din SUA!


http://web-japan.org/museum
Este păcat să citiţi această scurtă descriere despre Muzeul Virtual al Artelor Japoneze fără să intraţi pe acest link, construit de  Ministerul Afacerilor Externe de la Tokyo. O iniţiativă lăudabilă pe care ne-am dori-o şi în România. Pe linkul sus-amintit puteţi găsi, navigând extrem de uşor, unul dintre cele mai complexe muzee virtuale din lume, care adună, în pagini frumos aranjate şi riguros documentate, întreaga cultură japoneză – pornind de la povestea acestor locuri (începând din anul 10.000 î.Hr.) şi continuând cu artele frumoase şi cu meşteşugurile oamenilor de pe aceste meleaguri de-a lungul istoriei şi terminând cu artele marţiale, cu o plimbare plăcută în lumea dansului şi a muzicii nipone, precum şi cu tradiţia servirii ceaiului.


http://www.oceanlinermuseum.co.uk/
Acest link aparţine singurului muzeu virtual al vapoarelor transoceanice. Fiind o iniţiativă unică în domeniu, profesionalismul celor care au construit site-ul este de nota zece. Aici găsiţi informaţii cu privire la diversitatea companiilor şi a vapoarelor transoceanice din Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Olanda, Portugalia, Suedia, Grecia, SUA, Australia, Noua Zeelandă, Japonia.


http://minbar.cs.dartmouth.edu/greecom/olympics/
Acest site – al muzeului virtual al jocurilor olimpice antice – prezintă secretele Templului lui Zeus, ale anticei Olimpia, ale Templului Herei şi ale Stadionului. Descoperiţi apoi ce se află în spatele sculpturilor de marmură care decorau odinioară frontoanele şi metopele
templului în care se desfăşurau spectacolele atletice. Puteţi accesa, totodată, un dicţionar complex de termeni specifici.


http://www.imultimedia.pt/museuvirtpress/index_i.html
Pe pagina de internet a Muzeului Virtual al Presei Tipărite veţi descoperi istoria tipografiei, precum şi poveşti trecute prin istorie despre scrieri milenare, fotogravură, litografie, publicaţiile tipărite, ziarele electronice etc. Site-ul vă pune la dispoziţie, pe lângă istoria alfabetelor, şi o listă cu muzee din lumea-ntreagă, inclusiv din România (din Bucureşti şi din Târgovişte), unde sunt expuse diverse obiecte din domeniu.


http://www.donquijote.org/vmuseum/
Inutil să vă mai spunem – reiese chiar din acest link – că muzeul pe care vi-l propunem are legătură cu celebrul Don Quijote. Un om de afaceri spaniol a început să adune, din 1991, statui şi tablouri reprezentându-l pe trăsnitul hidalgo cu minte rătăcită, înamorat de Dulcineea. Colecţia a ajuns astăzi să numere aproximativ 350 de obiecte de tot felul – de la sculptură şi pictură până la tricouri şi alte haine imprimate cu figura cavalerului. Aflaţi amănunte picante din viaţa scriitorului Cervantes şi a personajului creat de el, citiţi povestea lui Don Quijote şi descoperiţi domeniile în care curajosul călăreţ din Mancha îşi face simţită prezenţa.

×
Subiecte în articol: zoom pe net