x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O adolescentă a descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe. Vezi din ce a fost creată substanţa-minune

O adolescentă a descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe. Vezi din ce a fost creată substanţa-minune

09 Mai 2012   •   13:05
O adolescentă a descoperit secretul tinereţii fără bătrâneţe. Vezi din ce a fost creată substanţa-minune

O eleva de 16 ani din Canada a castigat concursul Sanofi BioGENEius Challenge, dupa ce a descoperito substanta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire, scrie The Australian.

Janelle Tam, eleva la un liceu din orasul Waterloo din provincia canadiana Ontario, a creat substanta antioxidanta din nanoparticule prezente in fibra lemnoasa. Substanta cu pricina poate fi folosita pentru a ameliora starea de sanatate a oamenilor si pentru a incetini procesul de imbatranire, intrucat ea neutralizeaza multi radicali liberi daunatori care exista in organismul uman.

"Sa faci cercetari si sa descoperi lucruri pe care nimeni altcineva nu le-a descoperit este intr-adevar foarte incitant", spune Janelle, care s-a mutat in Canada in urma cu cinci ani si care a fost premiata pentru descoperiere cu 5.000 de dolari.

Janelle a demonstrat ca aceasta particula este un puternic antioxidant, potential superior vitaminelor C si E, intrucat are o structura mai stabila, iar actiunea ei dureaza mai mult. Utilizarile ei potentiale sunt virtual nelimitate, intrucat noua particula este mai rezistenta decat otelul, dar mai supla, durabila si ultrausoara.

Conform Institutului national de cercetari in domeniul padurilor din Canada, piata noii molecule ar putea valora pana la 250 de milioane de dolari in deceniul urmator.

×