x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă S-a gasit o copie a Pamantului in constelatia Leului

S-a gasit o copie a Pamantului in constelatia Leului

06 Dec 2017   •   19:27
S-a gasit o copie a Pamantului in constelatia Leului

O echipa internationala a descoperit, cu ajutorul datelor colectate de European Southern Observatory doua planete care se rotesc in jurul stelei K2-18.

 

Planetele se afla la o distanta de 111 ani lumina de Terra in directia constelatiei Leului. Una dintre ele a fost descoperita in 2015 si a primit numele indicatiul K2-8b, dar numai acum au inceput sa o studieze. 

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca, avand in vedere locul in care se afla, in zona de vita a stelei-mama, este de presupus ca pe suprafata ei exista apa sub forma lichida.

Astronomii nu exclud posibilittea ca planeta sa fie o copie marita a Pamantului. Folosind instrumentul HARPS, oamenii de stiinta de la observatorul din Chile au calculat ca planeta este de 2,5 ori mai mare decat Terra, iar ca masa de opt ori. 

In opinia specialistilor, K2-18b este o planeta stancoasa sau o planeta acoperita aproape in totalitate de apa si gheata. Analizand-o mai bine, oamenii de stiinta au descoperi inca o exoplaneta, botezata K2-18c. Ea seamana, practic, cu 18b, dar este situata mai aproape de steaua-mama, dincolo de zona de viata si, prin urmare, nu este potential locuibila.

×
Subiecte în articol: planeta exoplaneta terra pamant