x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Schelete "Romeo şi Julieta", descoperite în Italia (FOTO)

Schelete "Romeo şi Julieta", descoperite în Italia (FOTO)

04 Noi 2011   •   12:23
Schelete "Romeo şi Julieta", descoperite în Italia (FOTO)

Arheologii au descoperit in orasul italian Modena doua schelete vechi de 1.500 de ani care se tin de mana, o dovada a expresiei "iubire eterna", scrie Daily Mail.

Vezi FOTO cu descoperirea extraordinara

Barbatul si femeia se uitau probabil unul in ochii celuilalt in momentul in care au fost ingropati in secolul al 5-lea, in ultimele zile ale Imperiului Roman. Descoperirea extraordinara a fost facuta in locul in care se afla un palat roman.

"Este o priveliste foarte emotionanta si frumoasa. Capul femeii este intors catre barbat si se tin de mana. Este posibil ca si capul barbatului sa fi fost intors catre femeie in momentul inmormantarii, dar sa fi fost asezat pe o perna care s-a descompus in timp, fapt ce a determinat ca acesta sa se rostogoleasca", a spus arheologul Vania Milani.
"Se uitau unul in ochii celuilalt cand au fost inmormantati, ca dovada a iubirii eterne", a adaugat Vania Milani.

Nu exista multe informatii despre acest cuplu. A fost gasit un inel de bronz langa scheletul femeii, ceea ce sugereaza ca erau casatoriti. Probabil erau cetateni de vita nobila ai bogatului oras Mutina, care se numeste astazi Modena. Vechiul oras era cunoscut datorita centrelor de olarie, in care se faceau lampi pentru Imperiu. Din cauza numeroaselor cazuri de ciuma care au devastat Europa in acea perioada, se presupune ca si acest cuplu ar fi murit atunci.

Ramasitele lor vor fi expuse intr-un muzeu din apropierea orasului anul viitor. In afara de acest impresionant mormant, s-au mai gasit alte zece la o adancime de trei metri.
Intr-un mormant erau trei schelete de barbat, toate ingrozitor de mutilate, unul dintre ele fiind al unui adolescent care avea craniul intre picioare. Se presupune ca ramasitele apartineau unor sclavi executati de stapanul lor.

Nu este prima oara cand se gasesc in Italia morminte din Antichitate. In 2007, langa Mutina, a fost descoperit un cuplu vechi de 5.000 de ani.

×
Subiecte în articol: iubire descoperire schelete ramasite