x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Secretul din adâncuri: În trei ani, oamenii şi delfinii vor putea să stea de vorbă!

Secretul din adâncuri: În trei ani, oamenii şi delfinii vor putea să stea de vorbă!

29 Iul 2011   •   06:59
Secretul din adâncuri: În trei ani, oamenii şi delfinii vor putea să stea de vorbă!

Delfinii, una dintre cele mai inteligente specii de mamifere din ecosistemul terestru, sunt celebri pentru afinitatea pe care o au pentru interactiunile cu oamenii. Potrivit Daily Mail, in urmatorii trei ani, s-ar putea ca oamenii de stiinta sa identifice o modalitate de comunicare directa intre oameni si delfini. Este ceea ce spera Denise Herzing, unul dintre cei mai importanti experti in comportamentul delfinilor.

Dr. Herzing si-a petrecut 27 de veri pentru a studia un grup de delfini patati intr-o zona retrasa la nord de Bahamas. Ea a reusit sa identifice peste 370 de delfini pe care ii stie dupa nume. In noua sa carte, "Jurnalul unui delfin: Cei 25 de ani pe care i-am petrecut alaturi de delfinii patati din Bahamas", Denise Herzing dezvaluie in profunzime comportamentul acestor mamifere sociale. De la felul in care se joaca, se reproduc si se lupta, pana la limbajul pe care il folosesc (fluieraturi si ritmuri caracteristice care inunda cu sunete lumea subacvatica).

"Am crescut alaturi de multi dintre acesti delfini", a declarat ea pentru postul de televiziune ABC. "As putea sa ma uit la unul dintre acesti delfini si sa-i spun: Ii cunosc pe fratii tai si imi amintesc de tine de cand erai mic".

In prima parte a acestui an Denise Herzing si colegii sai au anuntat un important pas inainte in cadrul unui proiect care isi propune sa analizeze comunicarea delfinilor, sa o descifreze si in cele din urma sa poata stabili o interfata directa de comunicare intre delfini si oameni.

Ea sustine ca, in functie de folosirea tehnologiei potrivite si de timpul alocat cercetarii, aceasta interfata de comunicare poate fi obtinuta in 3 pana la 4 ani.

×