Adevărul din spatele legendei vechi de sute de ani, care vorbește despre viermii gigantici care trăiesc în lemnul ambarcațiunilor, a fost confirmat de oamenii de știință, care au reușit să găsească un exemplar viu al acestei ființe care se hrănește cu sulf.
Echipa internațională de cercetători a examinat pentru prima oară un exemplar de Kuphus polythalamia, cea mai lungă moluscă din lume (1,52 m).
Această vietate care arată depsebit de bizar, trăiește într-o cochilie care arată ca un colț de elefant.
”Cochilia este una destul de comună, însă până acum nu am avut niciodată acces la animalul viu care trăiește în această formațiune”, a declarat Daniel Distel, profesor la Universitatea Northeastern.
Cercetătorii au plecat într-o expediție pentru a găsi această vietate bizară după ce televiziunea din Filipine a difuzat un documentar despre această moluscă și habitatul său natural, o lagună noroioasă, puțin adâncă.
Cercetătorii au avut marea satisfacție să găsească un exemplar de Kuphus polythalamia. Daniel Distel, după ce a îndepărtat nămolul lipit de cochilia lungă, a scos capacul acesteia și a reușit să scoată animalul negru și lung care trăia în interior.
Oamenii de știință au confirmat faptul că această moluscă este complet diferită de viermii care se hrănesc cu lemn, Kuphus polythalamia traiește numai în nămolul cel mai fetid.
Nămolul elimina hidrogen sulfurat, gaz care este folosit de bacteriile moluștei pentru a produce carbon organic cu care aceasta se hrănește.
Sursa: RT.com