x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Moody's a retrogradat ratingul OTE

Moody's a retrogradat ratingul OTE

04 Oct 2011   •   13:16

Moody's a retrogradat azi ratingul operatorului elen de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar Romtelecom, cu o treapta, de la nivelul "B1" la "B2", cu perspectiva negativa, din cauza ingrijorarii legate de inrautatirea conditiilor macroeconomice din Grecia.

Perspectivele economice negative si impactul noilor masuri de austeritate pot afecta veniturile OTE si generarea de capital, desi conducerea ia masuri pentru ajustarea costurilor, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt ale grupului a fost mentinut la nivelul "Not prime".

"Anticipam ca performantele operationale ale OTE vor continua sa fie grav afectate de conditiile macroeconomice adverse, de concurenta intensa pe toate segmentele si necesitatea tot mai mare de reducere a costurilor, in timp ce veniturile scad substantial", a declarat Carlos Winzer, vicepresedinte la Moody's si analist principal pentru OTE, citat de Mediafax.

Winzer a aratat ca acesti factori, ca si reducerea consumului intern, din cauza noilor masuri de austeritate, vor continua sa afecteze veniturile OTE, generarea de capital si, implicit, situatia financiara a grupului peste nivelul de toleranta al ratingului anterior.

Moody's a notat faptul ca membrii conducerii continua sa aplice masuri de reducere a costurilor.

Agentia a luat totodata in considerare sprijinul de care beneficiaza OTE din partea actionarului german Deutsche Telekom, care detine o participatie de 40% la operatorul elen.

×