x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 50 de angajaţi ai Alcatel-Lucent protestează faţă de externalizarea unor departamente

50 de angajaţi ai Alcatel-Lucent protestează faţă de externalizarea unor departamente

de Cristian Ionescu    |    30 Iun 2009   •   00:00

Aproximativ 50 de angajaţi ai filialei Alcatel-Lucent din Timişoara au organizat azi un protest în holul companiei faţă de externalizarea unor departamente şi cer, totodată, revenirea fostului director Alcatel Lucent Europa de Sud-Est, Dan Bedros, potrivit Mediafax.



Cei cincizeci de protestatari poartă tricouri albe şi au agăţate pancarte pe care scrie "Nu externalizării" şi "Îl vrem pe Dan Bedros înapoi".

Potrivit purtătorului de cuvânt Alcatel-Lucent, Manuela Băbescu, protestul a fost organizat deoarece două departamente, cel de cercetare şi mentenanţă a unor produse Alcatel şi cel financiar, ar putea fi externalizate.

"Oamenii nu sunt siguri ce se va întâmpla cu ei. Unele servicii vor fi externalizate. Ştirea a venit foarte de curând, nimeni nu ştie ce se va întâmpla. Se bănuieşte că este vorba despre două firme din India. Pe lângă CTR (Centrala Tehnică din România - n.r.), care este parte de cercetare şi mentananţă a unor produse Alcatel, în pericol de a fi externalizat este şi departamentul financiar. Acum oamenii nu au nicio garanţie faţă de salariile lor, de contractele lor, de aceea acest protest", a declarat Băbescu pentru corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt a declarat că proteste au mai fost organizate, marţi, şi în Franţa, unde Alcatel-Lucent are un sindicat, spre deosebire de Timişoara, unde angajaţii nu sunt organizaţi într-un sindicat. Protestul va dura până în jurul orei 14.00.

Preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est, Dan Bedros, şi-a anunţat, vineri, retragerea din această funcţie şi din unitate, el declarând însă că nu se va retrage complet din domeniul telecomunicaţiilor, ci va continua să activeze fie în altă companie, fie îşi va constitui propria companie.

×
Subiecte în articol: IT