x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 80% dintre internauţii români sunt zilnic online

80% dintre internauţii români sunt zilnic online

08 Dec 2011   •   14:13

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 ani si persoanele cu studii superioare folosesc internetul in proportie de peste 90%, procentaj care scade pe masura ce varsta utilizatorilor creste, potrivit datelor dintr-un studiu realizat de compania de cercetare 360insights.

De asemenea, unul din cinci romani din mediul urban realizeaza cel putin o data pe luna tranzactii bancare prin internet, un procentaj mai ridicat, de peste 28%, fiind intalnit in randul persoanelor cu varsta intre 19 si 34 de ani.

“Dintre toti cei care utilizeaza Internetul, 79% sunt online zilnic. Acest lucru demonstreaza ca cei care descopera acest spatiu virtual il imbratiseaza pe deplin, incluzand sesiunile online in rutina de zi cu zi", potrivit reprezentantilor 360insights, citati de Mediafax.

Si nivelul educatiei este un factor care influenteaza deschiderea persoanelor catre utilizarea internetului. Persoanele mai educate folosesc intr-o masura mai mare internetul, procentajul ajungand in cazul celor cu studii superioare la 93%.

Studiul este reprezenativ la nivel urban, a fost realizat in luna august, pe un esantion de 800 de persoane, femei si barbati, intre 16 si 64 de ani.

×