x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget A şasea licenţă de comunicaţii mobile

A şasea licenţă de comunicaţii mobile

08 Sep 2008   •   00:00

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii va anunţa azi cîştigătorul licenţei pentru 410-415/420-425 MHz, care permite furnizarea de comunicaţii mobile în bandă largă.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii va anunţa azi cîştigătorul licenţei pentru 410-415/420-425 MHz, care permite furnizarea de comunicaţii mobile în bandă largă. Licenţa va fi acordată uneia dintre următoarele companii: Saudi Oger (acţionar Telemobil), Romtelecom, NetPoint(detinut de RCS-RDS) şi Tactical Network, fondul de investiţii ceh. Totuşi, pe acest subiect are să se pronunţe şi justiţia. Orange, Vodafone, Telemobil şi RCS & RDS au atacat în contencios administrativ şi fiscal actul normativ care reglementează acordarea acestei licenţe. Cei patru operatori contestă actul şi din cauza cuantumului licenţei, considerat discriminatoriu şi neproporţional cu celelalte taxe de licenţă de comunicaţii mobile achitate pînă în prezent. Răspunsul tribunalului va veni… mîine.

 

Concurenţa

Pe de altă parte, Consiliul Concurenţei a atenţionat ANRCTI în legătură cu condiţiile aceastei licitaţii, obiecţiile instituţiei scoţînd practice din cursa pentru licenţe Saudi Oger, Romtelecom şi NetPoint. În aceste condiţii, în cursă ar rămîne doar Tactical Network, un fond ceh de investiţii susţinut de producătorul chinez de echipamente ZTE. Compania Naţională Poşta Română a vîndut participaţia de 80% din capitalul social deţinut la societatea First Project (fostă Postelecom) pentru cinci milioane de euro.

×
Subiecte în articol: IT