x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acer Aspire S3 dă tonul la ultrabook

Acer Aspire S3 dă tonul la ultrabook

de Alexandru Radescu    |    20 Ian 2012   •   21:00
Acer Aspire S3 dă tonul la ultrabook

'Ultrabook' este unul dintre cuvintele de pe lista scurta a primului targ de electronice al anului, desfasurat saptamana trecuta in Las Vegas. Acer a uimit lumea intreaga la expozitia CES cu modelul Aspire S5, un ultrabook cu doar 15 mm in punctul cel mai gros si o greutate de 1,35 kg. Va mai dura ceva pana ajunge si pe piata noastra, dar intre timp Acer a lansat in Romania Aspire S3, un ultrabook subtire cu un design elegant (metalizat) si dotari hardware impresionante: CPU i5, SSD de 240 GB (si in varianta cu HDD de 320GB), memorie DDR3 – 4GB RAM, ecran de 13,3 inci (LED HD) si o greutate de 1,4 kg.

La testare, modelul S3 a oferit performante si la diverse tipuri de pornire: sunt doua niveluri de 'sleep' din care a repornit la 2, respectiv 7 secunde. De asemenea, conectarea la internet s-a petrecut in doar 3 secunde, iar acumulatorii au oferit aproximativ 6 ore de lucru cu conectivitate Wi-Fi pe platforma cu SO Windows 7. In ceea ce priveste conectorii, Aspire S3 este echipat cu doua porturi USB, port HDMI, card reader 2-in-1.

La o grosime de numai 1,3 cm, ultrabook-ul S3 este abia sesizabil in rucsac, reusind sa deschida calea catre o suita de modele care iau cu asalt suprematia, pe acest segment de piata, detinuta de MacBook Air de la Apple.
In formula cu procesor i5, HDD 320GB si Windows 7, Aspire S3 poate fi achizitionat la 3.500 de lei. Daca doriti un S3 cu i5 si SSD (240GB), SO Windows 7, trebuie sa scoateti din buzunar 5.300 de lei.

×
Subiecte în articol: tehnică