x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Adresele de net ale terorismului

Adresele de net ale terorismului

12 Aug 2004   •   00:00

Autoritatile federale americane au "dibuit" o retea care administra cateva locuri pe Internet unde "cei cu dare de mana" erau rugati sa contribuie la cauza talibanilor sau, daca nu, macar la fondul mujahedinilor ceceni.

CRISTIAN IONITA

Potrivit unor surse din justitie, citate de CNN, Mazen Mokhtar, impreuna cu Babar Ahmad, au solicitat fonduri pentru organizatiile aflate pe lista neagra a Guvernului SUA. Autoritatile statului Connecticut i-au alcatuit lui Ahmad o lunga lista cu capete de acuzare: "conspiratie pentru acordarea de sprijin material organizatiilor teroriste; conspiratie pentru a furniza bani talibanilor, in scopul uciderii unor civili; conspiratie pentru sprijinirea unor grupari teroriste si indemn la comiterea unor acte de violenta". Ahmad se afla intr-o inchisoare din Marea Britanie si asteapta sa fie extradat autoritatilor americane, urmatoarea sa audiere fiind programata maine.

LIBER. Mazen Mokhtar se afla in libertate si locuieste in New Jersey. El era insarcinat cu "operatiunile din SUA" si administra anunturile lansate prin intermediul site-ului www.quoquaz.net. Ahmad conducea operatiunile din Anglia, folosindu-se de site-ul www.azzam.com.

Legatura dintre cei doi a fost facuta dupa ce s-au descoperit in casa lui Mokhtar numere de contact si inregistrari electronice provenind de pe site-ul partenerului sau (azzam.com). De asemenea, autoritatile au descoperit ca Mokhtar a folosit in cursul anului 2001 site-ul www. minna.com pentru a strange foduri destinate organizatiilor teroriste.

COLEGI. "Este evident ca Mokhtar a lucrat impreuna cu Ahmad pentru a continua operatiunea demarata pe site-ul azzam.com, suspendata dupa incidentele de la 11 septembrie", spun sursele citate de CNN. El a recunoscut in fata reporterilor ca a fost cautat de politie in legatura cu site-urile pe care le administreaza, dar a refuzat sa ofere orice fel de detalii legate de activitatile sau de presupusa relatie cu Ahmad.

TEROARE.COM

Evident, nici unul dintre site-urile folosite de cei trei nu mai sunt functionale la aceasta data. Daca veti incerca sa intrati la una din adresele www. azzam.com sau www.qoqaz. net, veti fi redirectionati automat catre o pagina publicitara: www.waaqiah.com. Nu e ceva neobisnuit. Sunt destul de frecvente cazurile cand cei care cauta o adresa ce nu mai este valida sunt directionati catre un director care ofera cateva sute de domenii de Internet. Minna.com a fost scos din uz definitiv. Daca doriti sa vedeti, totusi, cateva adrese de Internet functionale create de sustinatorii Jihadului islamic sau cateva mostre de apeluri la sustinerea unor organizatii teroriste, puteti intra pe site-ul www. internet-haganah.co.il. Este administrat de Aaron Weisburd, un israelian care si-a propus sa duca propriul razboi impotriva terorii pe Internet, demascand adresele virtuale ale organizatiilor teroriste. "Internet Haganah" se poate traduce prin "protejarea Internetului".
×
Subiecte în articol: IT