x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Afacerile BenQ România au scăzut cu 30% în 2008

Afacerile BenQ România au scăzut cu 30% în 2008

28 Apr 2009   •   00:00

BenQ România a înregistrat anul trecut o scădere a afacerilor de 30% faţă de 2007, la 16 milioane de euro, ca urmare a efectelor crizei financiare şi a unor lansări de produse neadaptate cererii de pe piaţă.



"Anul trecut, efectele crizei au început să se simtă din al doilea trimestru. De asemenea, am introdus pe piaţă o serie de noi produse, unele prea devreme, iar altele chiar mai târziu. Cifra de afaceri a înregistrat o scădere faţă de 2007, când a fost de circa 21 milioane de euro", a declarat Dragoş Salamac, directorul pentru România al companiei.

Cea mai mare parte a veniturilor, peste 50%, a fost generată de vânzările de monitoare LCD pentru PC-uri, nivel care se va menţine în 2009.

Pe piaţa locală, conform estimărilor companiei, BenQ avea o cotă de 30% pe piaţa videoproiectoarelor, o cotă de 10-15% monitoarelor LCD, numărându-se între primii trei concurenţi de pe acest segment, şi 5% pe segmentul camerelor foto digitale.

Pentru acest an, BenQ România estimează o cifră de afaceri apropiată de cea din 2008.

"Pentru afacerile din acest an, am stabilit o plajă destul de mare, respectiv o cifră cuprinsă între 12 şi 16 milioane de euro. Totul va depinde de câte noi produse vom lansa în România", a adăugat Mike Borze, managing director BenQ pentru Europa Centrală şi de Est.

×
Subiecte în articol: IT