x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Alertă pentru utilizatorii YAHOO MAIL. Sute de milioane de conturi Yahoo au fost sparte

Alertă pentru utilizatorii YAHOO MAIL. Sute de milioane de conturi Yahoo au fost sparte

22 Sep 2016   •   18:14
Alertă pentru utilizatorii YAHOO MAIL. Sute de milioane de conturi Yahoo au fost sparte
Sursa foto: pixabay.com

Este posibil ca Yahoo să confirme până la sfârşitul săptămânii că a avut loc o spargere a datelor conturilor utilizatorilor, conform site-ului de tehnologie Recode.

Confirmarea vine în urma unei investigaţii a companiei care a ieşit la suprafaţă la începutul lunii august şi care a descoperit că un hacker pe nume “Peace” a vândut numele de utilizatori, parolele şi datele de naştere ale celor care folosesc serviciile Yahoo, către “dark web”, o piaţă neagră formată din mii de website-uri secrete, scrie USA Today. Atacul cibernetic a început în 2012 şi a spart conturile a 200 de utilizatori, iar datele acestora au fost vândute pe piaţa neagră cu aproximativ 1800 de dolari. “Peace” este cunoscut pentru atacurile cibernetice asupra site-urilor de socializare MySpace, Tumblr, iar acum a pus ochii pe LinkedIn, unde 100 de utilizatori au văzut cum datele lor sunt furate. Scurgerea de date a expus câteva sute de milioane de conturi ale utilizatorilor, potrivit Redcode.

O dată cu aceste informaţii, a mai fost confirmat şi faptul că Verizon Communication Inc a cumpărat acţiunile Yahoo, Search şi Mail, pentru suma de 4,83 miliarde de dolari, în luna iulie. Se presupune că aceste atacuri cibernetice au legătură cu tranzacţiile financiare, fiind vorba de contracte cu sume colosale.

Acest atac reprezintă încă o bilă neagră pentru directorul executiv, Merissa Meyer, un fost director Google foarte lăudat, care a avut parte de multe declinuri ale Yahoo de când a preluat frâiele companiei, acum patru ani. Pentru că nu a fost capabilă de a reforma Yahoo, sau de a o inova, ea va fi nevoită să o vândă în final.

Yahoo nu a dat niciun comentariu până acum.

×