x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Alex”, laptopul simplificat

“Alex”, laptopul simplificat

19 Feb 2010   •   00:00
“Alex”, laptopul simplificat

O firmă britanică a lansat un laptop pentru persoane mai puţin pricepute în computing. "Alex" rulează pe platformă Linux şi este dotat cu programe simplificate de e-mail, brower web, editare de imagine şi de tip "Office" pentru redactare de documente.

"Alex nu este proiectat să fie un super-computer. Nu vrem să luăm o parte a pieţei actuale de computere", a spus Barney Morrison-Lyons, director pentru tehnologie la The Broadband Computer Company, realizatorul lui "Alex".


Laptopul are un ecran de 15 inci, procesor Celeron, memorie RAM la 1GB, hdd la 120GB, unitate optică. Preţul său este de aproximativ 460 de euro si pentru un abonament broadband se platesc 11 euro/lună.

Ideea din spatele laptopului "Alex" a fost să transforme utilizarea computerului într-o experienţă "simplă şi plăcuta", a declarat Andy Hudson, unul dintre fondatorii companiei, pentru BBC.

Abonaţii "Alex" vor primi şi un stick USB care va conţine date de utilizator criptate şi care le permite să se logheze pe computerul normal de pe orice laptop "Alex". Contra unei taxe lunare, clienţii primesc un program antivirus şi 10GB spaţiu de stocare pe serverele Broadband Computer Company.

Potrivit responsabililor companiei, în dezvoltarea laptopului "Alex" au fost investite peste 2,5 milioane de euro si se intenţionează lansarea unui magazin de aplicaţii pentru ca persoanele care au achiziţionat laptopul să îi poată adăuga mai multe funcţii.

 

×
Subiecte în articol: redactie