x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Angry Birds devin japoneze

Angry Birds devin japoneze

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   08:30
Angry Birds devin japoneze
Sursa foto: Hepta

Producătorul primului joc pentru telefoanele mobile descărcat de un miliard de ori a ajuns la un acord pentru a fi cumpărat cu 706 milioane de euro.

Este vorba de Rovio Entertainment, părintele celebrelor Angry Birds. Firma, cu sediul în Finlanda, va intra în portofoliul gigantului japonez al jocurilor video Sega Sammy Holdings - aflat și el în spatele unui personaj cunoscut în toată lumea, Sonic the Hedgehog.

Japonezii încearcă să profite de expertiza Ravio în jocurile mobile. Anul trecut, firma finlandeză - care are aproximativ 550 de angajați în opt studiouri de jocuri din întreaga lume - a anunțat că jocurile sale au ajuns la 5 miliarde de descărcări.

Anunțând acordul, Sega a spus că decizia sa de a cumpăra Rovio a fost determinată de nevoia de a-și „întări poziția” pe piața globală a jocurilor. Se preconizează că această piață va crește până la 263,3 miliarde de dolari, în următorii trei ani, cota jocurilor pe mobil urmând să ajungă la 56%.

Lansat în 2009, Angry Birds este bazat pe jocul Dărâmă castelul, fiind apreciat pentru că are un stil comic și nu este scump

FOTO: Angry Birds și Sonic the Hedgehog

×
Subiecte în articol: joc telefon mobil angry birds japonez