x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicaţiile mobile Transport Urban şi Mersul Trenurilor, powered by Vodafone

Aplicaţiile mobile Transport Urban şi Mersul Trenurilor, powered by Vodafone

de Alexandru Radescu    |    13 Iun 2012   •   14:37

Operatorul Vodafone Romania a lansat azi doua aplicatii mobile pentru utilizatorii de smartphone: Transport Urban si Mersul Trenurilor.

Aplicatia gratuita Transport Urban, lansata impreuna cu Asociatia Concept Urban, include optiunea de planificare a rutelor urbane, utilizand mijloacele de transport public din Bucuresti si Iasi si este compatibila cu sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone.

Utilizatorii din Bucuresti isi vor putea plati calatoriile in sistemul de transport public RATB direct din aplicatie. Achizitionarea se face prin accesarea butonului de plata bilete, iar dupa selectarea optiunii 'Plateste prin SMS' aplicatia va genera un SMS predefinit cu textul 'A' catre numarul 7456. Utilizatorul trebuie doar sa selecteze optiunea de trimitere SMS, iar dupa cateva secunde, acesta va primi confirmarea platii si codul de control alocat. Mesajul trebuie pastrat pana la expirarea valabilitatii abonamentului. In curand, aplicatia va integra si retelele de transport din Brasov, Timisoara, Constanta si Cluj-Napoca.

Aplicatia 'Mersul Trenurilor', construita prin intermediul platformei Appscend, este disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android. Aplicatia ofera acces la o baza de date despre circulatia curselor feroviare din tara.

×