x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple a prognosticat cu precizie lansarea funcţiei de comandă vocală naturală acum 25 de ani! (VIDEO)

Apple a prognosticat cu precizie lansarea funcţiei de comandă vocală naturală acum 25 de ani! (VIDEO)

12 Oct 2011   •   11:26
Apple a prognosticat cu precizie lansarea funcţiei de comandă vocală naturală acum 25 de ani! (VIDEO)

Functia de comanda vocala a noului iPhone 4S face furori, in special printre fanii modelului Apple. Functia reprezinta un salt impresionant de la comenzile vocale clasice, care presupun presetari. Practic, posesorul telefonului poate efectiv dialoga cu acesta si poate lansa comenzi intr-un limbaj natural (deocamdata, exclusiv in engleza), ca si cand ar vorbi cu un servitor in carne si oase. De pilda, poti intreba 'Am auzit ca va fi frig in week-endul asta la Bucuresti. E adevarat?'. Iar telefonul va raspunde ceva de genul 'Ai dreptate. Vor fi doar 7 grade Celsius'. Sau, poti da comanda: 'Trimite un mesaj sotiei si anunt-o ca intarzii 30 de minute', iar telefonul va trimite un sms 'Voi intarzia 30 de minute'.

Fenomenal este si faptul ca Apple a imaginat (cu mare precizie!) lansarea comenzii vocale naturale inca din 1987, de cand dateaza videclipul pe care vi-l prezentam, cu un gadget de tip laptop cu touchsceen, evident SF la vremea respectiva, numit 'Asistent enciclopedic'. Videoclipul este 'datat'... 2011.

×