x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple implementează funcții AI pe toate dispozitivele

Apple implementează funcții AI pe toate dispozitivele

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   20:41
Apple implementează funcții AI pe toate dispozitivele
Sursa foto: Hepta

Apple a implementat luni primul său set de funcții AI, denumit „Apple Intelligence”, pe toate dispozitivele sale. Lansarea, anunțată pentru prima dată de companie în iunie, marchează incursiunea gigantului tehnologic într-o cursă a inteligenței artificiale, potrivit AFP.

Google, Microsoft, Amazon și Apple sunt convinse că puterea inteligenței artificiale generative reprezintă următorul capitol în domeniul tehnologiei informației și își cresc investițiile pentru a nu rămâne în urmă.

„Apple Intelligence este AI generativ într-un mod pe care numai Apple îl poate oferi și suntem incredibil de încântați de capacitatea sa de a îmbunătăți viața utilizatorilor noștri”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple, într-o postare pe blog.

Printre noile caracteristici ale Apple se numără instrumente de scriere îmbunătățite, funcții avansate de căutare a fotografiilor și un asistent virtual Siri mai interactiv.

Compania plănuiește, de asemenea, să integreze funcțiile ChatGPT în serviciile sale până în luna decembrie.

Printre funcțiile suplimentare programate pentru decembrie se numără capacitatea de a genera emoji-uri personalizate și de a crea imagini pe baza descrierilor textuale.

Deocamdată, Apple Intelligence este disponibil doar în limba engleză, iar versiunile în chineză, franceză, germană, italiană, spaniolă, coreeană și alte limbi urmează să fie lansate anul viitor.

Funcțiile sunt în mare parte limitate la cele mai recente modele de iPhone, iPad și iMac.

Printre caracteristicile principale se numără instrumente de scriere la nivel de sistem, care pot rescrie și corecta texte, precum și capacitatea de a elimina obiecte nedorite din imagini.

În contextul preocupărilor legate de siguranța modelor de inteligență artificială, compania a subliniat că versiunile sale prioritizează confidențialitatea utilizatorilor, procesând datele pe dispozitiv sau utilizând un nou sistem numit „Private Cloud Compute”. Conform companiei, acest sistem va păstra datele personale în ecosistemul Apple, care pune accent pe protecția datelor utilizatorilor.

(sursa: Mediafax)

Iris Dutescu, iris.dutescu@mediafax.ro

Keywords:APPLE, FUNCȚII, INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ

×