x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Apple în T3: 17 milioane de iPhone-uri şi 11 milioane iPad-uri

Apple în T3: 17 milioane de iPhone-uri şi 11 milioane iPad-uri

19 Oct 2011   •   15:18
Apple în T3: 17  milioane de iPhone-uri şi 11 milioane iPad-uri

Profitul Apple a crescut cu 53% in trimestrul trei, la 6,6 miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 39%, la 28,2 miliarde dolari, insa rezultatele s-au plasat sub estimarile analistilor pentru prima data in ultimii trei ani, din cauza cererii slabe pentru iPhone inainte de lansarea modelului 4S.

Actiunile companiei s-au prabusit cu 7% pe bursa de la New York, reducand valoarea de piata a companiei cu 27 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Apple a aratat ca a vandut “doar' 17,07 milioane de iPhone-uri in trimestrul al treilea, cu mult sub media estimarilor analistilor, de 20 de milioane de unitati. Smartphone-ul este principalul produs al companiei, generand circa 40% din vanzari.

Compania a aratat ca cifrele slabe au fost cauzate de zvonurile privind lansarea unui nou model iPhone, care au determinat multi clienti sa astepte. IPhone 4S a fost lansat recent si a avut vanzari record de peste 4 milioane de unitati in primul weekend, anuntand un trimestru de iarna foarte bun petnru companie.

Media estimarilor analistilor pentru venituri a fost de 29,7 miliarde de dolari, iar pentru profit de 7,39 dolari pe actiune, fata de nivelul de 7,05 dolari pe actiune raportat de companie. Apple nu a mai ratat estimarile privind veniturile din al patrulea trimestru fiscal al anului 2008, iar pe cele pentru profit din primul trimestru al anului 2001.

Tim Cook , noul CEO, a inceput conferinta cu investitorii printr-un elogiu adus cofondatorului companiei Steve Jobs, care a murit pe 5 octombrie dupa o confruntare indelungata cu cancerul.

Cook s-a aratat foarte optimist ca Apple va vinde un numar record de iPhone-uri in trimestrul al patrulea, vanzarile din weekendul de debut al modelului 4S depasind de peste doua ori performantele predecesorului sau.

Un alt motiv de optimism pentru companie este tableta iPad, care s-a vandut in 11,12 milioane de exemplare in trimestrul al treilea in pofida aparitiei a numerosi concurenti pe piata.

Cook le-a spus investitorilor ca Taiwan, China si Hong Kong au devenit una dintre cele mai importante regiuni pentru Apple, urcand pe locul al doilea in clasamentul pietelor dupa vanzarile reusite de companie. Veniturile din regiune au urcat de patru ori in trimestrul al treilea, la 4,5 miliarde de dolari.

Apple a acumulat lichiditati de 81 miliarde de dolari pana la sfarsitul lunii septembrie, care ii asigura un nivel de confort foarte ridicat in privinta achizitiilor si investitiilor.

Compania estimeaza venituri de 37 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea si un profit de 9,3 dolari pe actiune, peste asteptarile Wall Street.

In cele 12 luni incheiate pe 24 septembrie, veniturile Apple au crescut cu aproape 66%, la 108,25 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 85%, la 25,9 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: iphone ipad rezultate apple tim cook iphone 4s