Piaţa IT&C va creşte în acest an cu mai puţin de 10%, iar anul viitor va depăşi 10-15%, în condiţiile în care ANRCTI susţine introducerea de tehnologii avansate, cum ar fi serviciile digitale de televiziune şi radio, a declarat ieri preşedintele instituţiei, Liviu Nistoran.
Piaţa IT&C va creşte în acest an cu mai puţin de 10%, iar anul viitor va depăşi 10-15%, în condiţiile în care ANRCTI susţine introducerea de tehnologii avansate, cum ar fi serviciile digitale de televiziune şi radio, a declarat ieri preşedintele instituţiei, Liviu Nistoran. În 2007, piaţa IT&C s-a situat la aproximativ cinci miliarde de euro, nivel mai ridicat cu peste 20% faţă 2006.
"Vreau să construiesc o relaţie bazată pe comunicare şi arbitraj corect cu jucătorii de piaţă, în condiţiile în care unele măsuri ale ANRCTI şi ale Guvernului au afectat activitatea operatorilor sau au creat dispute între aceştia. Noi vrem ca jucătorii acestei pieţe şă îşi facă treaba în condiţii de predictibilitate, iar ANRCTI va interveni numai cînd interesele generale ale clienţilor vor fi lezate", a spus Nistoran într-o conferinţă de presă. El a adăugat că unul dintre obiectivele ANRCTI este construirea pieţei IT&C împreună cu operatorii. De asemenea, Nistoran a precizat că va încerca să elimine situaţiile în care un operator a fost dezavantajat în detrimentul altuia prin reglementările puse în aplicare de instituţie.
"Vrem să fim un arbitru care aleargă pentru ca mediul între jucătorii din piaţă şi instituţie să fie unul corect şi frumos", a spus şeful ANRCTI.
Nistoran a afirmat că printre priorităţile mandatului său se numără introducerea portabilităţii numerelor de telefonie (din octombrie) şi a serviciilor WiMAX (licenţe spre sfîrşitul anului).
Piaţa IT&C va creşte în acest an cu mai puţin de 10%, iar anul viitor va depăşi 10-15%, în condiţiile în care ANRCTI susţine introducerea de tehnologii avansate, cum ar fi serviciile digitale de televiziune şi radio, a declarat, marţi, preşedintele ANRCTI, Liviu Nistoran.
În 2007, piaţa IT&C s-a situat la aproximativ cinci miliarde de euro, nivel mai ridicat cu peste 20% faţă 2006.
"Vreau să construiesc o relaţie bazată pe comunicare şi arbitraj corect cu jucătorii de piaţă, în condiţiile în care unele măsuri ale ANRCTI şi ale Guvernului au afectat activitatea operatorilor sau au creat dispute între aceştia. Noi vrem ca jucătorii acestei pieţe şă îşi facă treaba în condiţii de predictibilitate, iar ANRCTI va interveni numai când interesele generale ale clienţilor vor fi lezate", a spus Nistoran într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că unul dintre obiectivele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) este construirea pieţei IT&C împreună cu operatorii.
În plus, a spus Nistoran, ANRCTI va încerca să elimine situaţiile în care un operator a fost dezavantajat în detrimentul altuia prin reglementările puse în aplicare de instituţie.
"Vrem să fim un arbitru care aleargă pentru ca mediul între jucătorii din piaţă şi instituţie să fie unul corect şi frumos", a spus şeful ANRCTI.
Nistoran a afirmat că printre priorităţile mandatului său se numără introducerea portabilităţii numerelor de telefonie şi a serviciilor WiMAX.
Citește pe Antena3.ro