x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Atacurile cibernetice împotriva SUA şi Coreei de Sud provin din Marea Britanie

Atacurile cibernetice împotriva SUA şi Coreei de Sud provin din Marea Britanie

de Cristian Ionescu    |    15 Iul 2009   •   00:00

Atacurile cibernetice care au vizat săptămâna trecută site-uri importante din Statele Unite şi Coreea de Sud proveneau de pe un server central din Marea Britanie, au declarat reprezentanţii unui centru vietnamez pentru securitate informatică.



Vietnamul face parte dintr-un grup regional cunoscut drept Asia Pacific Computer Emergency Response Team - Centrul de urgenţă Asia-Pacific pentru răspuns informatic. "Am localizat serverul central care controlează toate atacurile, în Marea Britanie. Raportul nostru este primul privind localizarea acestuia", a declarat Nguyen Minh Duc, cercetător în cadrul Bach Khoa Internetwork Security (BKis), un centru care aparţine de Universitatea tehnologică din Hanoi.

"Descoperirile noastre oferă autorităţilor informaţii pentru a-i găsi pe cei vinovaţi de aceste atacuri. Hackerul s-ar putea afla oriunde în lume, coordonat de oricine, nu numai de Coreea de Nord", a adăugat acesta.

Park Cheol-Soon, un oficial din cadrul protecţiei reţelei Comisiei guvernementale sud-coreene de comunicaţii, a declarat că serverul britanic pare să fi controlat serverele compromise, care au transmis virusul.

×
Subiecte în articol: IT