x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Beijingul neagă acuzaţiile de “atac informatic”

Beijingul neagă acuzaţiile de “atac informatic”

23 Feb 2010   •   00:00

Guvernul de la Beijing a dezminţit azi informaţiile potrivit cărora hackerii care au atacat conturile de Gmail ale Google ar fi operat de la calculatoarele unor şcoli din China.

Anchetatorii americani au afirmat că atacurile cibernetice ar fi fost organizate de la Universitatea Shanghai Jiaotong şi de la şcoala “vocaţională” Lanxiang.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Ma Zhaoxu, a catalogat acuzaţiile ca fiind "nefondate". El a afirmat că este "iresponsabil" să fie acuzat Guvernul de comiterea atacurilor, care au determinat compania Google să se retragă din China, citează BBC News Online.

De asemenea, Google şi autorităţile chineze sunt pregătite să reia negocierile privind intenţia companiei de a administra un motor de căutare necenzurat pe Internet, notează Wall Street Journal. Potrivit sursei citate, oficialii ambelor părţi urmează să se întâlnească din nou la jumătatea lunii februarie, după Anul Nou chinezesc.

Învăţământ de elită

Jiaotong deţine unul dintre programele cele mai avansate de informatică. Doar cu câteva săptămâni înainte de atacuri, studenţii săi câştigaseră un concurs de programare organizat de IBM, clasându-se în faţa Universităţii Stanford şi a altor instituţii de învăţământ de prestigiu.

Lanxiang, din provincia Shandong, în estul Chinei, este o importantă şcoală profesională înfiinţată cu sprijin militar, care pregăteşte un anumit număr de informaticieni pentru a lucra în armată. Reţeaua de calculatoare a şcolii este operată de o companie apropiată de Baidu, motorul de căutare dominant în China şi competitor al Google.

 

×
Subiecte în articol: redactie